El
Pallars ha arrasat en la primera edició de la
Nit de l'Oli Verge Extra amb
12 premis per a cinc dels seus productors. Segurament el més destacat és un dels que es va endur
Cal Portalé, ja que el seu oli -
Cal Portalé Picual- va ser escollit
entre els 10 millors d'oliva verge extra de Catalunya.
Aquest no va ser l'únic premi que es van endur els de
Claverol amb el Picual Pallaresa, un oli que també va ser reconegut en la categoria de
fruitat verd intens i d'
olis monovarietals. Per últim Cal Portalé va ser reconegut també pel seu monovarietal
Llargueta pallaresa.
També va marxar amb quatre guardons
Sodelplana, de
Sant Cristòfol de la Vall, gràcies als
Furro i
Esmolet, que es van endur els premis en la categoria
fruitat verd mig i monovarietals, mentre que el Furro, a més, va obtenir un reconeixement en la categoria de
projectes de recuperació de varietats autòctones.
Per la seva banda,
Cal Borrech de
Figuerola d'Orcau va rebre dos premis amb
Orcau i
Cua de Cirera, en les categories de monovarietals i de
producció ecològica, els mateixos que
Ivan Caelles, que va rebre dos estatuetes amb el seu oli
Cimma Arbequina en les categories fruitat verd mig i de producció ecològica. Finalment,
Oli del Boix, de
Guàrdia de Noguera, també va ser reconegut amb un guardó a la categoria de fruitat verd mig.
Més de 130 olis participants
La primera Nit de l'Oli Verge Extra, que va tenir lloc divendres a la Fatarella (la Terra Alta), va ser presidida pel conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació,
Òscar Ordeig, i va comptar amb l'assistència d'una àmplia representació del sector de l'oli a Catalunya, a més de representants de les institucions comarcals i territorials d'arreu del país.
Durant la gala es van lliurar
83 guardons, repartits en les diferents categories que conformen els premis, als quan optaven un total de
132 olis. El jurat ha destacat l'
excel·lència de totes les propostes participants i ha augurat una llarga vida a la celebració d'uns premis que reconeixen la merescuda tasca d'un producte d'alta qualitat elaborat a Catalunya.
Un tast a la Fira d'Oli del Pirineu d'Aramunt
Tots aquests olis es podran degustar i adquirir a la
Fira d'Oli del Pirineu, que
tindrà lloc el primer cap de setmana de febrer a la població d'Aramunt.amb el format exitós de la primera edició que s'ha celebrat enguany.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi