Aquest diumenge
Sort acull un dels esdeveniments gastronòmics i enològics més saborosos de l’any: la
6a edició de la Gran Festa dels Banuts. L'esdeveniment, que té com a objectiu promocionar i difondre la
carn de caça, ofereix una combinació perfecta de tradició, innovació i sabors autèntics.
A partir de les 12:30h, el passatge del Riuet també acollirà la
3a Festa de les noves anyades de vins dels Pirineus, una oportunitat excepcional per descobrir els vins que aviat sortiran al mercat. Per només 6 euros, es podran degustar
tres tastos, destacant els matisos i les singularitats que fan dels vins pirinencs una proposta única.
Tot seguit, a partir de les 14:30h, es podran maridar els vins amb un menú de carn de caça que elevarà l’experiència sensorial a un altre nivell. El menú estarà preparat per reconeguts xefs de l’
Associació Gastronòmica la Xicoia amb el suport de l’
Escola d’Hoteleria de Sort. Els assistents podran gaudir d’un àpat únic per 15 euros, en un ambient amenitzat per la
música en directe de
La Rumba Blanca, que portarà ritme i alegria a la festa.
Reconèixer l’excel·lència culinària
Un dels moments més especials de la jornada arribarà amb la tercera entrega del
premi Banut de l’Any. Aquest reconeixement serà per al xef
Martín Comamala, del restaurant
539,
Plats Forts de Puigcerdà, un professional que ha destacat per la seva visió innovadora i per la seva capacitat de posar en valor els productes locals i de temporada, transformant els aliments en plats pròxims, propis i salvatges.
A bocafoscant, els professionals de la restauració podran gaudir d’un
sopar exclusiu al
Celler Batlliu de Sort. Amb la col·laboració de diversos cuiners, aquest
sopar "a 100 mans" promet ser una experiència gastronòmica irrepetible, en un ambient distès i de complicitat entre el sector.
Reforçant la identitat gastronòmica
Aquest esdeveniment s’emmarca dins de la celebració de Catalunya com a
Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement internacional que destaca la riquesa i la innovació de la cuina catalana. En aquesta mateixa línia,
l'any passat va néixer Pallars Gastronòmic, una iniciativa que impulsa la gastronomia del Pallars, fent valdre els seus
productes locals i promovent
pràctiques sostenibles i respectuoses amb el territori i les generacions futures.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi