Divendres, 17 de gener de 2025
gastronomia

Sort celebra la 6a Gran Festa dels Banuts aquest diumenge

El certamen, que té com a objectiu difondre i promocionar la carn de caça, inclou també la 3a Festa de presentació de les noves anyades dels vins del Pirineu

Pallars Digital Pallars Digital Sort | 17 de gener de 2025 a les 08:40
L'esdeveniment ofereix una combinació perfecta de tradició, innovació i sabors autèntics | Festa dels banuts
Aquest diumenge Sort acull un dels esdeveniments gastronòmics i enològics més saborosos de l’any: la 6a edició de la Gran Festa dels Banuts. L'esdeveniment, que té com a objectiu promocionar i difondre la carn de caça, ofereix una combinació perfecta de tradició, innovació i sabors autèntics.

A partir de les 12:30h, el passatge del Riuet també acollirà la 3a Festa de les noves anyades de vins dels Pirineus, una oportunitat excepcional per descobrir els vins que aviat sortiran al mercat. Per només 6 euros, es podran degustar tres tastos, destacant els matisos i les singularitats que fan dels vins pirinencs una proposta única. 
 
Tot seguit, a partir de les 14:30h, es podran maridar els vins amb un menú de carn de caça que elevarà l’experiència sensorial a un altre nivell. El menú estarà preparat per reconeguts xefs de l’Associació Gastronòmica la Xicoia amb el suport de l’Escola d’Hoteleria de Sort. Els assistents podran gaudir d’un àpat únic per 15 euros, en un ambient amenitzat per la música en directe de La Rumba Blanca, que portarà ritme i alegria a la festa.
 

Reconèixer l’excel·lència culinària

Un dels moments més especials de la jornada arribarà amb la tercera entrega del premi Banut de l’Any. Aquest reconeixement serà per al xef Martín Comamala, del restaurant 539, Plats Forts de Puigcerdà, un professional que ha destacat per la seva visió innovadora i per la seva capacitat de posar en valor els productes locals i de temporada, transformant els aliments en plats pròxims, propis i salvatges.

A bocafoscant, els professionals de la restauració podran gaudir d’un sopar exclusiu al Celler Batlliu de Sort. Amb la col·laboració de diversos cuiners, aquest sopar "a 100 mans" promet ser una experiència gastronòmica irrepetible, en un ambient distès i de complicitat entre el sector.
 

Reforçant la identitat gastronòmica

Aquest esdeveniment s’emmarca dins de la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement internacional que destaca la riquesa i la innovació de la cuina catalana. En aquesta mateixa línia, l'any passat va néixer Pallars Gastronòmic, una iniciativa que impulsa la gastronomia del Pallars, fent valdre els seus productes locals i promovent pràctiques sostenibles i respectuoses amb el territori i les generacions futures. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació