Els productors d'oli del Pallars tornen a triomfar. Aquest cap de setmana, a la 28a
Fira de l'Oli de les Borges Blanques,
tres dels cinc finalistes del Pallars han estat guardonats pels seus olis verge extra.
En l’apartat de
Petits Productors, han estat premiats
Xic’s Cal Borrech de Figuerola d’Orcau en millor
Fruitat Verd Amarg, mentre que
Sodelplana, de Sant Cristòfol de la Vall, s'ha coronat amb el millor
Fruitat Verd Dolç. Per la seva banda, i també en la categoria de Petits Productors, l'empresa
Olea Drinks, d'
Ivan Caelles, s'ha endut el tercer guardó cap al Pallars en l'apartat Fruitat Madur ecològic.
Al certamen també hi participaven com a finalistes
Oli del Boix, de Guàrdia de Noguera, i
Vinyes de Bresca, del Pallars Sobirà, també en la categoria de Fruitat Verd Dolç. Als premis hi optaven una quinzena de productors de diferents indrets de Catalunya, i el veredicte final l'ha dictat el
Panell de Tast Oficial d’Olis Verges Extres de Catalunya, format per
28 experts tastadors.
Els nous premis arriben tot just un mes després que els olis pallareses
triomfessin a la Nit de l'Oli Verge Extra de Catalunya. En aquella ocasió, els productors del Pallars Jussà es van endur
12 premis: quatre per a
Cal Portalé de Claverol, que a més va veure com el seu oli,
Picual, era seleccionat entre els 10 millors del país. Sodelplana també va marxar amb quatre guardons; Xic's Cal Borrech i Ivan Caelles en van guanyar dos cadascú, mentre que l'Oli del Boix també va ser reconegut amb un guardó.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi