Aramunt ja ho té tot a punt per celebrar la
2a edició de la
Fira d'Oli del Pirineu, que tindrà lloc aquest cap de setmana. Després de l'èxit de l'any passat, quan unes 2.000 persones van assistir a la mostra, aquest
2025 la fira torna amb
diverses novetats sota el braç, però amb el mateix objectiu:
promocionar l’oli a les zones de muntanya.
Dissabte 1 de febrer
La jornada de dissabte començarà a les 11h del matí, amb la inauguració oficial de la fira. Anirà a càrrec de l'alcalde de Conca de Dalt,
Marc Sans, la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran,
Sílvia Romero, i del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà,
Ramon Jordana.
A continuació, al local social el
Molí d'oli d'Aramunt, es presentarà el
Catàleg de varietats d'olivera del Pallars Jussà. Comptarà amb la presència d'
Antònia Ninot, tècnica d'IRTA,
Job Roig, especialista en varietats locals, i
Oriol Sullà, president de l'Associació de productors d'oli del Pallars.
Posteriorment, es durà a terme un
acte de reconeixement als professionals de l'oli del Pallars, que en els últims mesos han estat guardonats per la qualitat dels seus productes. D'altra banda, a les 12:30h a la carpa fira, la companyia
Ntlades presentarà l'espectacle
Niu, el refugi de tothom, organitzat per
Al teu gust. Una hora més tard, tindrà lloc el
vermut de fira al mateix espai.
A la tarda serà el torn de la
Jornada PATT sobre la
comercialització de l'oli d'oliva, organitzada per l'
Escola Agrària del Pallars. Serà a partir de les 17h al molí, i la presentació comptarà amb
Marc Borrell, tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Conca de Dalt, i
Mari Pau Montoro, directora de l'Escola Agrària del Pallars.
Respecte a les conferències, la primera (17:10h) porta el títol
Què necessites per comercialitzar el teu oli?, a càrrec de
Roger Catà, expert en OOVE i olivicultura. La següent (18:10h), serà un cas pràctic de comercialització d'oli del Pallars, amb Oriol Sullà, de
Cal Portalé de Claverol i president de l'Associació de productors d'oli del Pallars.
Diumenge 2 de febrer
El diumenge, la Fira d'oli viurà el seu dia gran: de les 10 a les 15h, amb
parades d'oli, maquinària agrària, productes agroalimentaris, publicacions locals i artesans a la carpa fira. Paral·lelament, a partir de les 10h, es donarà el tret de sortida a l'
esmorzar de fira, amb
degustació de l'oli de temporada i l'
animació de Quimet Raier.
Una hora després, al molí, començarà el
tast d'olis de varietats locals a càrrec d'Oriol Sullà i organitzat per l'Associació de productors d'oli del Pallars. D'altra banda, a les 12h i al mateix lloc, es durà a terme el taller
Diferents usos de l'oli d'oliva a la cuina, a càrrec de l'
Escola d'hoteleria del Pallars.
I a les 13h, a la carpa fira, tindrà lloc el
vermut concert amb
Ribatònics. A més, i durant tot el matí, hi haurà
portes obertes al Molí d'oli d'Aramunt i
exposició de pintures de
Julià Vidal amb els poemes de
Josefina Pascual al local social.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi