REDACCIÓ | El passat mes de febrer, des del projecte 'Al teu gust, aliments del Pallars', es va iniciar un cicle de 4 seminaris adreçat especialment als restauradors de la comarca. El primer seminari, al qual van participar més de 30 persones, girava entorn al servei a la taula i va anar a càrrec del cuiner Oriol Pallarès.
Les següents 4 sessions van ser conduïdes per Toni Lara, millor sommelier de Catalunya 2013 i propietari del restaurant l´Estel de la Mercè. En aquest bloc, els restauradors van aprofundir en el món del vi, fent especial atenció amb els cellers de la subzona Pallars. Precisament, la darrera sessió d´aquest apartat va consistir en una taula rodona en què els representants dels cellers del Pallars van presentar els seus projectes.
El 22 d´abril, Mariano Gonzalvo, de Lo paller del Coc, va arrencar el seminari 'La cuina per a cuiners'. Els participants d´aquest seminari treballen la cultura gastronòmica i diferents tècniques de cuina amb productes de proximitat. Al llarg de 12 sessions cuinaran receptes tradicionals i innovadores i parlaran de les tendències actuals.
En aquest bloc també es donarà una mirada a l´organització de l´espai de cuina, tema en que s´aprofundirà en el quart i últim seminari, 'La gestió de la cuina', també a càrrec de M. Gonzalvo. Processos de conservació, confecció de l´oferta, establiment del preu, entre altres, seran els eixos d´aquest últim seminari.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi