Dimarts, 2 de juliol de 2024

Prop de 400 nens i nenes d'Isona i Tremp aprenen les nocions bàsiques de la conducció

El parc viari estarà instal·lat fins dijous a Tremp i el divendres es desplaçarà a la Conca Dellà

Pallars Digital 20 de maig de 2014 a les 15:35
El Consell Comarcal del Pallars Jussà juntament amb el Servei Català de Trànsit, col·laboren en el desenvolupament de l´activitat d´educació viària destinada als escolars de la comarca que consisteix en la participació dels nens i nenes en diferents parcs infantils de trànsit.
 
Aquesta setmana el parc s'ha instal·lat a Tremp on hi participaran fins dijous els alumnes dels col·legis Valldeflors i Maria Immaculada, mentre que divendres l'equip es desplaçarà a Isona on hi participaran els nens i nenes de l'escola Aeso. 
 
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, que aquest matí ha assistit al desenvolupament d´aquesta activitat, ha explicat que "l´educació viària en edat escolar és fonamental a l'hora d´assimilar conceptes bàsics de la seguretat vial, que convertirà els nens i les nenes en conductors i vianants responsables".
 
Per als infants de cicle inicial de primària es proposa portar a terme unes maniobres senzilles amb bicicleta, i simultàniament, unes pràctiques de circulació en un espai en el qual conviuen vianants i bicicletes. Per als alumnes de cicle mitjà l´activitat seria similar a l´anterior treballant-se unes maniobres més complexes, mentre que el circuit permet aprofundir en els senyals imprescindibles per circular amb bicicleta.
 
Pel que fa al alumnes de cicle superior es proposen diversos tallers per  a la millora de la seguretat: de senyalització de maniobres i destresa, d´elecció de bicicleta i d´elements de seguretat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor