Dijous, 4 de juliol de 2024

Uns 400 militars faran exercicis al juliol per reforçar la formació en missions internacionals al Pallars

Amb aquestes pràctiques es recupera una activitat habitual al centre militar després de sis anys

Pallars Digital 22 de maig de 2014 a les 15:13
L'Acadèmia militar de suboficials de Talarn (AGBS) recuperarà aquest juliol els exercicis Minerva. Es tracta d'exercicis enfocats a l'ensenyament militar per reforçar la formació dels sergents que surten de l'Acadèmia cap a les missions internacionals. 
 
Així, del 30 de juny al 5 de juliol, un total de 377 sergents alumnes, participaran als exercicis que suposen la culminació del Pla d'Estudis, que durant 3 anys, s'han preparat per ser sergents de l'Exèrcit de Terra. Aquesta activitat comptarà amb la participació de 6 acadèmies militars i 32 professors. Amb aquestes pràctiques, es recupera una activitat habitual al centre militar que es va deixar de fer fa uns 6 anys.
 
L'objectiu d'aquestes pràctiques és garantir que el futur suboficial sigui capaç d'afrontar les situacions que es puguin produir en qualsevol circumstància, bàsicament pel que fa a missions internacionals. 
 
Aquest exercici, que suposa la culminació de la formació dels sergents alumnes, juntament amb altres accions que s'estan realitzant a l'Acadèmia durant el primer semestre, incrementen significativament les activitats que es desenvolupaven a l'AGBS de Talarn.
 
Els alumnes podran participar en activitats com: tir de precisió i combat, preparació i protecció d'un comboi, combat en població, descontaminació, detecció d'artefactes i desactivació, reconeixement d'itinerari, recuperació de vehicles o xarxa de transmissions.
 
El director de l'Acadèmia militar, José Andrés Luján, ha dit que amb la finalitat d'optimitzar els recursos disponibles i compartir experiències i procediments s'ha convidat a institucions de la zona com els Ajuntaments de Salàs de Pallars i Conca de Dalt (zones on tindran lloc algunes de les activitats); el Consell Comarcal del Pallars Jussà (responsable de la recollida de residus).
 
També s'ha establert col·laboració amb els Mossos d'Esquadra (suport en el moviment de caravana de vehicles per carretera); Agents Rurals i Seprona (assessorament i supervisió de temes mediambientals); Policia Local de Tremp i la Pobla de Segur i Protecció Civil de Talarn (suport en el moviment dins de les localitats de les caravanes de vehicles); SEM, Creu Roja, Hospital de Tremp, TSC i CECAT (suport en cas de situacions d'emergències) i Bombers i ADF (suport i recolzament en cas d'emergències).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor