ACN | La Unió Europea finançarà el projecte LIFE+ LimnoPirineus per a la conservació i restauració de molleres, estanys i espècies aquàtiques amenaçades de l'alta muntanya dels Pirineus. Entre les espècies a protegir, hi ha alguns amfibis com la granota roja, el tòtil i el tritó pirinenc, la planta aquàtica Luronium natans i el cavilat (Cottus hispaniolensis), un peix endèmic de la conca de la Garona.
Les actuacions seran principalment al Parc Nacional d'Aigüestortes, al Parc Natural de l'Alt Pirineu i a la Val d'Aran. El projecte, que es duran a terme entre 2014 i 2019, preveu una inversió de 2,6 MEUR, dels quals el 55% (1,4 milions d'euros) seran aportats per la Unió Europea.
El proper 1 de juny s'iniciarà el projecte LIFE+ LimnoPirineus, coordinat pel Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), i destinat a la recuperació de hàbitats i espècies aquàtiques de l'alta muntanya dels Pirineus.
A més del CEAB-CSIC com a coordinador, compta amb la participació del Conselh Generau d'Aran, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona i les empreses Forestal Catalana i Sorelló Estudis al Medi Aquàtic. La Diputació de Lleida actua com a entitat cofinançadora.
Així mateix, el projecte compta amb el suport formal de la Institució Catalana d'Història Natural, l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals, l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting, Endesa Generación, l'Associació Lo Pi Negre i la comunitat de propietaris de Ison i Estallo.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi