Dimecres, 3 de juliol de 2024

Mariano Marzo obrirà una nova edició dels cursos d'estiu de la UdL a Tremp

Josep M. Álvarez i Xavier de Pedro, entre els ponents dels cursos sobre geologia i hidroelèctriques

Pallars Digital 29 de maig de 2014 a les 09:46
El 26 de juny comença el curs 'L'aprofitament dels recursos geològics' a la seu territorial a Tremp de l´Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). La conferència inaugural anirà a càrrec del conegut catedràtic de la Universitat de Barcelona Mariano Marzo, especialista en recursos energètics i geologia del petroli, que centrarà el seu discurs en el polèmic fracking.
 
Enguany es vol aprofundir en l´explotació dels recursos geològics per al benefici humà veient diversos exemples com l´estudi de sòls, la construcció de centrals hidroelèctriques, la mineria o el ja citat 'fracking'. Per a poder dur a terme el curs, es comptarà amb reconeguts professionals dels diversos camps a tractar. Així, a més de Marzo, el curs incorpora Jorge Civis, director de l´Institut Geològic i Miner d´Espanya; Rosa Maria Poch de la Universitat de Lleida, Fernando Pajaron d´Endesa o Emili Ascaso de l´ICGC. 
 
Ja el 10 de juliol, començarà el curs 'Hidroelèctriques, paisatge i societat'. En aquest edició també es compta amb conferenciants de prestigi com Xavier de Pedro, president de la Confederació Hidrogràfica de l´Ebre, que farà la conferència inaugural; Josep Maria Álvarez, secretari general d´UGT a Catalunya, o Oriol Nel·lo de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d´altres.
 
Les persones interessades a inscriure-s´hi ja es poden matricular en aquest enllaç.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor