Dijous, 4 de juliol de 2024

El Dansàneu inicia la seva immersió al territori impartint classes als centres educatius de les Valls d'Àneu

L'activitat pretén reforçar el vincle entre el Dansàneu i el territori

Pallars Digital 4 de juny de 2014 a les 09:05
Aquesta setmana com a activitat pedagògica prèvia vinculada a la celebració del Dansàneu 2014, els professors de dansa Jordi Rubio i Laida Tanco, i el músic Ferran Martínez, estan impartint diàriament classes de dansa i música als alumnes de l´Escola Bressol La Ruella, del CEIP La Closa i als del SES Morelló d'Esterri d'Àneu.
 
Durant aquest dies els alumnes coneixeran els fonaments de la dansa treballant a partir de danses organitzades. Pel que fa a la música, treballaran amb fragments musicals conceptes com el temps, l´espai, el gest, l´energia, el pes i també la tradició. Amb les dues disciplines es valora la importància de la música i la dansa en viu, així com el treball efímer i la riquesa del treball al carrer, entre d´altres.
 
El divendres tots els alumnes faran una cercavila pels carrers de la vila per mostrar el han après durant la setmana. Aquesta col·laboració, que va néixer fa més de vint anys, té la voluntat de reforçar el vincle entre el Dansàneu i el territori que l´acull.
 
El Dansàneu és una iniciativa que des de fa anys aglutina un conjunt d´activitats i tradicions que es posen a l´abast de tothom. Intenta cultivar una manera d´aprendre i conservar els costums del Pirineu. Acull diferents col·lectius, com gent vinculada a la dansa viva i la festa, grups de persones que es troben periòdicament per aprendre i ballar pel gaudi en sí, mestres i educadors interessats a introduir la dansa d'arrel i el seu llenguatge a les escoles i als espais de lleure, i també alumnes que pertanyen a esbarts dansaires.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Dansàneu