REDACCIÓ | El director general d´Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, així com del vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà i alcalde d'Isona i Conca Dellà, Constantí Aranda, va visitar, divendres, diferents cellers situats a la zona del Pallars, una zona d´expansió vitícola de la Denominació d´Origen (DO) Costers del Segre.
Tradicionalment, abans de la fil·loxera, aquestes zones de mitja muntanya ja s´havien destinat al cultiu de la vinya i ara estan tornant a l´expressió del seu potencial i tradició a aquest cultiu amb una millora de la qualitat dels seus vins.
El sector vitícola té un gran potencial i la DO Costers del Segre un gran recorregut en les zones de mitja muntanya com es el cas del Pallars. En aquest sentit, els dos cellers visitats, Mas Garcia Muret i el Celler Terrer de Figuerola, han realitzat inversions per tal de millorar la qualitat dels seus vins.
Aquestes inversions s´han dut a terme en el marc del Programa de suport al sector vitivinícola pel anys 2014-2018, finançat íntegrament pel Fons Europeu de Garantia Agrícola (FEAGA), amb l´objectiu d´apostar per estructures de transformació i comercialització adaptades als nous reptes dels mercats, la qualitat un d´ells. Es tracta d´una nova línia d´ajut dirigida a les inversions en el sector del vi, en el marc de l´esmentat Programa.
Els ajuts que preveu aquesta línia, són de 224 milions d´euros per a tot el període i a repartir entre totes les comunitats autònomes de l´Estat. La participació financera de la Unió Europea (UE) no pot superar el límit del 40% de les despeses auxiliables en el cas de PIMES, i del 20% en la resta de beneficiaris admissibles.
Aquestes subvencions tenen caràcter de subvenció directament aplicable als imports de les inversions i despeses derivades de les actuacions objecte de l´ajut, i van adreçades a persones físiques o jurídiques, PIME o empreses fins a 750 treballadors o un volum de negoci inferior a 200 milions d´euros, que vulguin realitzar inversions de millora de les condicions de producció i/o comercialització i al desenvolupament de nous productes vitivinícoles.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi