Dijous, 4 de juliol de 2024

'Raiers als comerços', una exposició internacional a la Pobla de Segur

55 comerciants de la Pobla de Segur exposen fotografies de tot el Món vinculades a la història de la cultura raiera

Pallars Digital 9 de juny de 2014 a les 15:34
Els establiments comercials de la Pobla de Segur cediran els seus aparadors a la fotografia del 9 de juny fins al 8 de juliol, per tal de mostrar l´ofici de Raier i tot el seu procés vinculat amb la fusta i el transport d´aquesta a través dels rius. L'acció s'emmarca dins la 48a Fira Promopallars, que enguany porta com a temàtica el bosc i els seus aprofitaments.
 
L´exposició ens trasllada als rius de Canadà, França, Alemanya, Romania, Suècia, Itàlia i als d´Aragó, País Basc i Catalunya, en un viatge a través de la memòria fotogràfica i visual des de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX. Els diferents oficis i la dificultat per traslladar la fusta del seus orígens fins als rius, són els protagonistes d´aquesta història emblemàtica i humana d´una feina apassionant.
 
La col·lecció ha estat cedida per l´Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa a l´Ajuntament de la Pobla, dins del seu projecte de 'Treball als barris'. Es pretén fomentar l´intercanvi cultural tant a dins de l´espai museístic com a la via pública. Aquesta aposta per dinamitzar el comerç amb un atractiu turístic, s´emmarca dins de la riquesa patrimonial que ens uneix amb d´altres cultures de muntanya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor