Dimecres, 3 de juliol de 2024

El Pallars acollirà 12 de les actuacions més destacades del FeMAP, que arrenca el 19 de juny

Aquest dimarts s'ha presentat el Festival a l'Oficina de Turisme de Sort

Pallars Digital 11 de juny de 2014 a les 07:35
Aquest dimarts ha tingut lloc a la Sala d'Actes de l'Oficina Comarcal de Turisme la roda de premsa de presentació del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) al Pallars, que ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sort i president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàter Sibís, l'alcalde de Pobla de Segur, Lluís Bellera, l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, l'alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, el tinent d'alcalde de Tremp, Joan Pascual i el director director del Festival de Música Antiga, Josep Maria Dutrèn.
 
Els ponents de l'acte han destacat el fet que les activitats incloses en el Festival de Música Antiga arriben arreu del Pirineu, amb 37 concerts en 22 poblacions de la zona, amb l'impacte econòmic que això suposa pel territori i com a factor dinamitzador del territori i de promoció del turisme cultural. 12 de les 37 actuacions s'emplacen a les comarques pallareses, un fet que demostra l'arrelament del festival al territori pallarès.
 
En aquest sentit, Dutrén ha destacat que els grans noms del festival "passen per un dels dos Pallars i això no és casualitat". Dutrèn ha destacat el fet que es tracta d'un festival centrat en la música antiga des de l'Edat Mitjana fins al segle XVIII, més important de tot Europa, amb el valor afegit que això implica per al Pirineu.
 
Al seu torn, els representants polítics que han intervingut en l'acte s'han congratulat de la trajectòria del Festival de Música Antiga, que enguany arriba a la 4a edició, tot oferint l'oportunitat de promoure les respectives poblacions entre els melòmans d'arreu de Catalunya i de l'estranger que s'han interessat pel Festival.
 
Com a particularitat de l'edició d'enguany cal destacar també l'activitat Maridatges de pel·lícula, inclosa dins el cicle FeMAP Cinema, que tindrà com a escenari l'Era del Celler del Batlliu de Sort (5 de juliol).
 
Les entrades per les actuacions del Festival de Música Antiga ja es poden adquirir en venda anticipada a l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà i via telemàtica a la pàgina web femap.cat. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, FeMAP