Dilluns, 22 de juliol de 2024

Una aferrissada lluita contra el sol a la innovadora Milla Vertical d'Àreu

La cursa, que pren el relleu de la Cuita el Sol, és l'única competició d'aquestes característiques a tot Catalunya

Pallars Digital 13 de juny de 2014 a les 05:45
L'important no és arribar el primer, sinó derrotar l´ombra que perseguirà els atletes muntanya amunt. Aquest és l´objectiu de la primera Milla Vertical d´Àreu, que neix per omplir el buit que deixa la desapareguda 'Cuita el Sol'. Aquesta cursa de muntanya, que se celebrarà aquest cap de setmana, és l´única d´aquestes característiques a tot Catalunya i pretén convertir-se en un referent en properes edicions.
 
El repte de la cursa és aconseguir creuar la línia de meta, situada al Monteixo (2.905 metres) abans que el sol es pongui per darrere de les muntanyes. Per això, els participants en categoria masculina i femenina màster, veterans i sènior hauran de fer front a uns 1.680 metres de desnivell positiu i 4.300 metres de recorregut amb una part final molt dura, on predominen perilloses lloses. 
 
La categoria Joves (nascuts entre els anys 1997 i 2004) arribaran fins als 2.200 metres del Jespedil i els Xics (nascuts entre 2005 i 2010) finalitzaran la seva participació als 1.500 metres.
 
A la presentació, que s´ha dut a terme a la Diputació de Lleida aquesta setmana, hi han participat el diputat Gerard Sabarich; l´alcalde d´Alins, Josep Poch; el director tècnic de la cursa, Josep Maria Ubach, i el seu coordinador, Gerard Reig.
 
Sabarich ha volgut felicitar tota la gent que "ha apostat per no deixar perdre una cursa de muntanya com aquesta. És per a la Diputació un orgull poder ajudar a renàixer activitats d´aquest tipus, donat que sempre hi ha un important rerefons econòmic".
 
Gerard Reig ha destacat que "tornem a l´origen i l´essència de la cursa que ara hem deixat enrere. No hi haurà cronòmetre, manarà el sol. Tenim molta sort de poder comptar ja amb gairebé setanta voluntaris i molta gent que s´ha bolcat en l´organització. Esperem arribar als 150 participants i anar creixent en properes edicions".
 
Quant a la tècnica de la cursa, Ubach ha deixat palès que es tracta "d´una carrera única a Catalunya, per la qual cosa lluitarem per poder entrar en la Copa Catalana d´aquesta disciplina i intentar, si podem, arribar al panorama internacional en un futur".
 
L´activitat a Àreu començarà el dissabte a la tarda amb la recollida de dorsals, el brífing dels competidors i l´organització i el posterior inici de la competició, entre les 18.30 i les 19.00 hores (quan la línia de l´ombra passa per la plaça). L´entrega de trofeus està prevista per diumenge al matí.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor