Dijous, 4 de juliol de 2024

La Pobla de Segur tanca la fira Promopallars amb més de 5.000 visitants

Durant la jornada d'ahir es va presentar la candidatura de les falles del Pirineu per la Unesco

Pallars Digital 16 de juny de 2014 a les 07:50
La Pobla de Segur ha tancat els actes de la fira Promopallars amb l'assistència de més de 5.000 persones, que malgrat la pluja de dissabte, han visitat aquest cap de setmana els diferents estands i activitats programades. La Promopallars es va centrar ahir en la presentació de la candidatura 'Falles, Haros i Brandons. Patrimoni Inmaterial de la Humanitat de la Unesco' per impulsar un projecte vinculat a la muntanya, el bosc i la cultura del foc. 
 
El director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, va ser l'encarregat d'inaugurar dissabte la 48 edició de Promopallars, centrada en l'aprofitament dels boscos i la fusta. Cal destacar, durant la jornada, la demostració d'oficis relacionats amb aquesta matèria, entre els quals cal ressaltar la recuperació d'un torn manual per fabricar objectes i eines.
 
Un altre dels actes destacats és la presentació del projecte 'Collegats: una aposta pel desenvolupament local', de la directora Anna Soldevila, de Soona Films, així com les ponències de Jordi Castillo sobre senders, voltors i paisatge i la possibilitat d'utilitzar-los com a recurs turístic. En total, van assistir un centenar de persones a la xarrada per fomentar un turisme responsable.
 
Cal destacar d'ahir l'actuació del duo Yacine&Yannis, que va amenitzar la tarda festiva amb instruments típics de la Mediterrània i la 'Cantata per una tortuga' del compositor David Coma, interpretada pels alumnes del Cor Infantil Els Raiers de la Pobla de Segur i del Cor Infantil Valldeflors de Tremp.
 
Falles i Festes de la Verge de Ribera
 
Un cop finalitzada la Fira, els actes a la Pobla se centren a demà dimarts, dia en que s´iniciaran les Falles i Festes de la Mare de Déu de Ribera. Al vespre es farà la tradicional baixada de falles, hi haurà ballada de sardanes i ball de nit amb l'orquestra 'Santi Arisa Combo'. 
 
El dimecres dia 18, patrona de la població, es farà la missa solemne en honor a la Mare de Déu de Ribera i concert de la Coral Verge de Ribera i el Cor Infantil Els Raiers. A la tarda, està programat un concert a la fresca on actuarà el cantautor català, Cesk Freixas.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Fira Promopallars