Dimecres, 3 de juliol de 2024

El Monteixo torna a omplir-se de corredors

Fins a 160 atletes van participar dissabte a la Milla Vertical d'Àreu, antiga Cuita el Sol, sota unes condicions climatològiques adverses

Pallars Digital 16 de juny de 2014 a les 11:04
Un total de 160 atletes van afrontar dissabte el repte de coronar el Monteixo, a la Vallferrera, abans que es veiessin atrapats per l´ombra que deixa el Sol al pondre´s. La Milla Vertical d´Àreu, que supleix la Cuita el Sol, va atraure de nou els atletes que, en aquesta ocasió, van tenir un inesperat enemic en les males condicions climatològiques. El fred i la boira van obligar l´organització a parar la cursa als 2.500 metres d´altitud, per la qual cosa no va ser possible coronar els 2.905 metres d´aquest pic lleidatà.
 
Els organitzadors, l´ajuntament d´Alins i l´EMD d´Àreu, amb la col·laboració de l´AE Pallars, el Centre Excursionista de Rialp i la firma RocRoi, van reunir 79 atletes en la categoria sènior masculina, 45 nens i 35 en la de dones i joves. Més de 60 voluntaris van treballar perquè tot sortís a la perfecció, segons el diari Segre.
 
En la categoria absoluta, la victòria va ser per a l´andorrà Ferran Teixidor, mentre que en dames es va imposar la pallaresa Aitana Guivernau. En joves va guanyar el barceloní Jan Margarit i en fèmines Maria Iglesias Escolà, d´Àreu. En la categoria de Xics es van imposar Guillem Fígols, d´Espot, i Maria Feliu, d´Àreu i, en babies ho van fer Roc Monterde, d´Àreu, i Gana Vionyals, d´Araós.
 
La prova naix després que el Centre Excursionista de Lleida anunciés que deixava d´organitzar la Cuita el Sol al no poder reunir els 30.000 euros del pressupost. Els organitzadors, que van pressupostar la Milla en 5.000 euros, van destacar que "hem cobert les expectatives, amb la satisfacció afegida que hem tingut molta col·laboració".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor