Dilluns, 22 de juliol de 2024

Projecte de sensors als rius Garona, Noguera Pallaresa, Ribagorçana i Segre per alertar sobre riuades

S'instal·laran a les capçaleres dels rius i alertaran de l'augment de cabal

Pallars Digital 18 de juny de 2014 a les 11:42
La Diputació de Lleida lidera un projecte per instal·lar un sistema de sensors a les capçaleres dels rius Garona, Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana i Segre que alertaran de l'augment de cabal i ajudaran a prevenir les possibles riuades, com les que van afectar la Val d'Aran i part del Pallars Sobirà i la Ribagorça ara fa tot just un any.
 
La trentena de sensors s'instal·laran després de definir el projecte, que s'ha començat a redactar després de saber que aquesta actuació ha estat acceptada pel Programa d'ajuts a la Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra.
 
Aquest projecte es fa juntament amb el Conselh Generau d'Aran, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i la Communaute de Communes de Saint Beat.
 
Es tracta d'un sistema d'alertes mitjançant la instal·lació d'una xarxa de sensors i estacions meteorològiques, així com la definició de protocols de protecció civil d'alerta per riuades amb l'objectiu d'evitar danys personals i reduir al màxim els danys materials que es poden ocasionar a causa de possibles desbordaments dels rius. El cost d'aquest sistema suposa una inversió superior als 500.000 euros.
 
La Diputació de Lleida ha aportat gairebé 250.000 euros per a diferents actuacions d'emergència com a conseqüència de les riuades que es van produir a la Val d'Aran i al Pallars ara fa un any.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor