Dimecres, 3 de juliol de 2024

Inaugurada la 4a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus

L'Escolania de Montserrat va esgotar entrades ahir a Esterri d'Àneu i aquesta tarda actua a la Pobla de Segur

Pallars Digital 21 de juny de 2014 a les 15:13
Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va presidir dijous la inauguració de la quarta edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) a la Seu d´Urgell. A l´acte hi van assistir també diverses personalitats de l'àmbit polític i cultural, i alcaldes i regidors dels 22 municipis participants en l´edició d´enguany.
 
La primera de les actuacions del FeMAP al Pallars va tenir lloc ahir al vespre a l'església de Sant Vicenç d'Esterri d'Àneu, que va acollir el concert de l´Escolania de Montserrat, que ha interpretat un repertori creat expressament per al FeMAP, amb el qual ha volgut homenatjar els músics i compositors que durant segles han mantingut viva una de les institucions musicals més antigues i prestigioses del món. 
 
Aquest repàs musical per la història del Monestir de Santa Maria de Montserrat va incorporar obres des del Llibre Vermell fins a composicions de Joan Cererols, Benet Julià, Ireneu Segarra o el mateix Bernat Vivancos, antic escolà i actual director de la formació. El concert ha estat emès en directe per Catalunya Música.
 
L´Escolania de Montserrat actua també aquesta tarda a les 18h a l'església Mare de Déu de Ribera de la Pobla de Segur, amb les entrades pràcticament exhaurides. La de la Pobla serà la última actuació de Bernat Vivancos com a director de la formació.
 
El Festival de Música Antiga dels Pirineus, que s´allargarà enguany fins al 20 d´agost, oferirà aquest estiu un total de 37 concerts en 22 localitats del Pirineu català i d´Andorra. 12 dels concerts es faran en territori pallarès, un fet que demostra l'arrelament del festival al Pallars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, FeMAP