Dilluns, 1 de juliol de 2024

El pont de Sant Joan deixa registres de fins al 70% d'ocupació en les zones turístiques de Lleida

Balanç positiu del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida que ho considera com un bon inici de l'activitat turística d'estiu

Pallars Digital 25 de juny de 2014 a les 07:21
El pont de Sant Joan ha deixat a les zones turístiques de les comarques de Lleida una ocupació que se situa al voltant del 70% de mitjana als establiments de turisme reglat, unes dades que confirmen les previsions d'ocupació fetes pel Patronat de Turisme. El director de l'ens, Jordi Blanch, ha qualificat de "bones" les xifres d'ocupació i les ha destacat com "un bon inici de l'activitat turística d'estiu que esprem poder mantenir al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre". El Patronat estima que durant els darrers 4 dies 50.000 turistes han visitat les terres de Lleida i han fet al voltant d'unes 100.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat.
 
Els establiments d'hoteleria oberts en aquestes dates a les zones turístiques de Lleida han tingut una ocupació mitjana del 70%, aproximadament. El turisme rural ha estat al voltant del 60% en el conjunt de la demarcació i, finalment, el sector del càmping ha tingut una ocupació d'un 90% en bungalous i d'un 45% aproximadament, pel que fa a l'acampada. Per la seva banda, les activitats de turisme actiu i els esports d'aventura també han tingut un comportament molt satisfactori durant aquest pont de Sant Joan.
 
D'altra banda, durant els 4 dies de pont de Sant Joan, les activitats a l'aire lliure i de natura com ara els esports d'aventura i el senderisme i les visites culturals, al conjunt de la demarcació de Lleida han tingut una molt bona acollida. En aquest sentit, les empreses de Turisme Actiu i Esports d'Aventura del Pallars Sobirà han valorat de manera molt satisfactòria el nivell de contractació de serveis durant el pont de Sant Joan, principalment el cap de setmana i amb una punta de demanda d'activitats per sobre de la mitjana el dissabte. 
 
El president de l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu i Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha remarcat també que durant la primera quinzena de juny uns 10.000 escolars han practicat activitats de turisme actiu i esports d'aventura a les empreses del Pallars Sobirà.
 
Per últim, el Patronat també destaca que tot el conjunt d'activitats relacionades amb la natura i el turisme actiu s'han vist complementades durant aquests 4 dies amb l'oferta d'actes festius relacionats amb el solstici d'estiu i la festa de Sant Joan arreu de les comarques de Lleida, i de manera molt especial a les comarques del Pirineu amb la Festa de les Falles.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor