REDACCIÓ | Que la ratafia és un producte molt nostrat i tradicional és un fet. Ara, però, els pallaresos tenim l'oportunitat de conèixer totes les seves peculiaritats, d'aprendre com s'elabora i de crear una ratafia al nostre gust, tot vinculant tradició amb cultura gastronòmica i paisatge.
Licors Portet ha organitzat per aquest proper dissabte a partir de les 19h la jornada 'Fem tradició! Fem ratafia!' al Parc de les Olors de Claverol, on es farà una passejada per les instal·lacions i es farà una recol·lecta de plantes per elaborar una ratafia personalitzada. També es durà a terme un berenar-sopar i un tast de ratafies i licors tradicionals.
D'altra banda, la Fundació Casanovas-Sansa de Sort organitza també diferents tallers d´elaboració de ratafia. Per un costat, durant la darrera setmana de juny es durà a terme el taller anual al Casal de Gent Gran de Sort. Es tracta d'un taller gratuït i per a totes les edats on hi participen persones expertes que recorden la tradició, i està obert a qualsevol persona amb experiència, aficionats, o a aquells que es vulguin iniciar.
El dia 29 es realitza un altre taller d´elaboració de ratafia a la formatgeria Tros de Sort, aquest adreçat a un públic més ampli i donant opció també als foranis i turistes interessats. Aquest taller està concentrat en una tarda i hi col·laboren persones grans expertes. Els participants sortiran amb un pot de ratafia preparada a punt de macerar i amb tastets finals inclosos.
Tant en les jornades del
Parc de les Olors com en els
tallers de Sort, cal contactar abans i fer-na una inscripció prèvia. Ho podeu fer clicant damunt del seu corresponent enllaç.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi