Dijous, 4 de juliol de 2024

Un grup de pares de Salàs de Pallars demana reobrir l'antiga escola del poble

L'Associació Recuperem l'Escola de Salàs ha fet arribar la petició a l'Ajuntament i a la Generalitat

Pallars Digital 25 de juny de 2014 a les 08:02
L'associació Recuperem l'Escola de Salàs, ha demanat a l'Ajuntament de Salàs de Pallars i a la Generalitat reobrir l'antiga escola del poble. Els pares argumenten que la necessitat de l'escola neix de l'increment d'infants en edat escolar, actualment entre 25 i 30, que ha experimentat la població en els últims anys arran de l'establiment al poble de nombroses parelles joves. 
 
Aquest augment d'habitants ha rejovenit una població notablement envellida. Tècnics d'ensenyament ja han visitat diversos locals del poble vàlids per ubicar un centre però l'opció més econòmica seria recuperar el mateix espai on havia estat l'escola. Aquesta opció permetria reobrir el curs 2015-16, indiquen els pares.
 
Els pares expliquen que actualment s'està a l'espera que l'Ajuntament enviï a Ensenyament la proposta del local per ubicar l'escola. La recuperació de l'escola dóna l'oportunitat de plantejar un model educatiu diferent, més participatiu, amb una educació més personalitzada i integrada a l'entorn, diu l'Associació Recuperem l'Escola de Salàs.
 
La reobertura del centre escolar ha suscitat l'interès de famílies d'altres municipis que estan valorant portar-hi els seus fills, diuen els pares interessats en reobrir el centre educatiu del poble.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor