Dijous, 4 de juliol de 2024

La Generalitat impulsa els centres comercials a cel obert de Sort, Esterri d'Àneu i Tremp

El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha formalitzat convenis de dinamització amb cadascun dels diferents consistoris

Pallars Digital 11 de juliol de 2014 a les 09:39
El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, l´alcalde d´Esterri d´Àneu, Ramon Villuendas, i el president de l´Associació de Comerciants del Pallars Sobirà, Marc Faurat, han signat aquest matí a Sort un conveni de dinamització per impulsar el projecte de centre comercial a cel obert als municipis de Sort i Esterri d´Àneu.
 
A la tarda ha estat el torn de Tremp. El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha signat el conveni de dinamització comercial amb l´alcalde del municipi, Víctor Orrit, i amb la presidenta de Comerç Associat de Tremp, Clara Farrero, per impulsar el centre comercial a cel obert de la ciutat.
 
L´objectiu d´aquests convenis és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convenir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.
 
Una de les prioritats del Departament d´Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l´activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L´objectiu d´aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).
 
De la seva banda, els consistoris han reiterat el suport al sector comercial per a seguir treballant intensament per a la consolidació de centres comercials de cel obert en els seus respectius municipis.
 
L´Associació de Comerciants del Pallars Sobirà impulsarà el pla d´actuacions del centre comercial a cel obert de Sort i Esterri d´Àneu. El pla, amb un pressupost de 6.000 euros preveu accions de promoció del comerç local -com la Festa del Comerç, la Festa de La Nit del Comerç, i la campanya de Nadal i accions de formació, com un curs de facebook adreçat als comerciants. El Departament d´Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), aporta al projecte 3.000 euros en el marc del  programa de Dinamització de zones d´alta concentració comercial del pla d´incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2014.
 
Pel que fa al municipi de Tremp, l´entitat Comerç Associat (CAT) impulsa el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat. Amb un pressupost de 6.000 euros, el pla contempla accions coma la celebració de la Fira Comercial, la jornada de Botiga al Carrer, la Fira del Codony i la Festa de la Primavera, les Rebaixes al carrer i la campanya de Nadal. El Departament d´Empresa i Ocupació, aporta 1.500 euros al pla.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, comerç