Dijous, 4 de juliol de 2024

Dansa, música i tradició en la 23a edició del Dansàneu

Avui comença aquest cicle formatiu de música i dansa que se celebra durant tota la setmana a la població pallaresa

Pallars Digital 14 de juliol de 2014 a les 10:12
Aquest diumenge ha arrencat el 23è Dansàneu, una iniciativa que des de fa anys aglutina un conjunt d´activitats i tradicions que es posen a l´abast de tothom, com la dansa, la música o la tradició popular. Ahir al vespre va tenir lloc el sopar inaugural i la posterior actuació musical de 'Trama'. 
 
Aquest dilluns han començat les classes amb Quique Peón i Álvaro de la Peña, que s'allargaran durant tota la setmana. Fins diumenge, també s'impartiran danses de la Vall del Ges, a càrrec d'Àngel Marginedas. Pel que fa a la música, Jordi Molina farà un anàlisi de diferents gèneres i Guillem Balaz i Marta Rius introduiran els alumnes al pandero. També es treballarà la percussió corporal i es prepararà la cercavila de dissabte.
 
El Dansàneu intenta cultivar una manera d´aprendre i conservar els costums del Pirineu. Acull diferents col·lectius, com gent vinculada a la dansa viva i la festa, grups de persones que es troben periòdicament per aprendre i ballar pel gaudi en sí, mestres i educadors interessats a introduir la dansa d'arrel i el seu llenguatge a les escoles i als espais de lleure, i també alumnes que pertanyen a esbarts dansaires.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Dansàneu