Dimecres, 3 de juliol de 2024

Gian Maria Bonino obra aquesta nit els actes del 14è Festival de Música de la vila de Rialp

El festival és itinerant i es realitzaran actuacions en altres poblacions, com Salàs de Pallars, Caregue o Surp

Pallars Digital 9 d'agost de 2014 a les 15:52
L'església parroquial de Rialp acollirà aquesta nit a les 22:30h el segon concert del Festival de música de la vila de Rialp, amb l'actuació de Gian Maria Bonino, que interpretarà peces de F. Chopin. Aquest no és el primer concert, tot i que sí és el primer que es fa al territori, ja que l'acte de presentació va tenir lloc al pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida el passat 22 de juliol, a càrrec de 'Clàssic Meets Jazz'.
 
El Festival de Música itinerant de la vila de Rialp és un dels esdeveniments culturals més atractius dels que es poden gaudir a les comarques de Lleida, especialment a l´estiu. La doble vessant de difondre la música com a element de cultura i la de donar a conèixer un dels paratges més emblemàtics de les comarques de muntanya, donen l´equilibri necessari per l´èxit que ha assolit el festival des de la seva creació.
 
Els concerts no se centren només a la vila de Rialp, sinó que se´n beneficien les comarques properes. Alguns concerts es fan en poblacions del Pallars Jussà, com és el cas de Salàs de Pallars, o al Pallars Sobirà, com Caregue o Surp. El festival de Música de Rialp, organitzat per Rialp Musical i amb la cololaboració d´entitats com l´associació de veïns i veïnes de Surp, permet donar a conèixer els municipis del Pallars arreu del món, i representa un complement d´interès musical de primer ordre. 
 
L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, parla d'un projecte "consolidat" dins el marc musical estiuenc al Pirineu. "El Festival és un dels millors ambaixadors que tenim, perquè arriba a tot arreu i transporta el nom de Rialp a nivell cultural". L'alcalde explica que Rialp és "un municipi de tradicions i de costums" i que el festival "ho posa en valor". Segons Sabarich, el Festival de Música de la Vila de Rialp és un dinamitzador econòmic molt important, no només per Rialp, sinó també per tota la comarca, i en valora la seva aportació pel que fa a la promoció turística del territori. 
 
Durant el festival es podran seguir actuacions de formacions molt diverses, tal i com ja ha anat succeint al llarg de les anteriors edicions. Després del d'aquest vespre, el proper concert tindrà lloc el dimarts 12 d'agost a l'església parroquial de Rialp. Serà a càrrec de la 'Philharmonisches Streichquintett Berlin', a partir de les 22.30h.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor