El proper 1 d´octubre, fins a 7 cellers pallaresos de la DO Costers del Segre submergiran diverses ampolles de vi a l´embassament de Sant Antoni. Aquesta acció, iniciativa de l´Ajuntament de Tremp, Salàs de Pallars, Talarn i La Torre de Capdella, està emmarcada en el projecte 'Al teu gust, aliments del Pallars' i pretén avaluar l´evolució del vi embotellat sotmès a unes condicions concretes, en aquest cas sota l´aigua.
D´acord amb el sector vitivinícola, l´experiment que es realitzarà el proper dimecres consisteix en submergir 2 gàbies amb 12 ampolles de cada celler (entre 1 o 4 referències per celler) a uns 40m de profunditat, a l´embassament de Sant Antoni. A aquesta profunditat es garanteix que no hi ha llum en cap època de l´any i la temperatura és constant, de 12ºC.
Transcorreguts 7 mesos, i en el marc de la Fira de Primavera de Tremp, es traurà la primera gàbia i es convocarà a sommeliers i enòlegs per fer un tast a cegues de la botella submergida 'contra' la mateixa botella envellida en les condicions de celler. Posteriorment, quan hagin passat 18 mesos, es repetirà el tast amb les ampolles contingudes a l´altra gàbia.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi