Dilluns, 25 de novembre de 2024

Cursos de cuina per augmentar el grau de coneixement i de consum dels productes locals del Pallars

Pallars Digital 8 d'octubre de 2014 a les 07:23

 
ACN | Amb l'objectiu d'augmentar el grau de coneixement i de consum dels productes de proximitat, el projecte Gustum està realitzant al Pallars un curs de cuina per tal de revaloritzar el producte local. Els participants aprenen diverses tècniques culinàries que compaginen la modernitat de la cuina i la tradició dels productes. Un cuiner ofereix múltiples possibilitats d'elaborar un determinat producte. 
 
En aquest primer curs s'ha escollit com a productes estrella al Pallars Sobirà les patates de Llessui, els ceps, la truita de riu autòctona i el iogurt. El curs del Pallars Jussà ha cuinat plats amb pollastre de la Torre d'Erbull, corder de raça xisqueta, vedella pallaresa o mel de Barcedana.
 
Aquests cursos, que s'imparteixen a la Fonda Farré de Baro i al restaurant Terradets de Cellers, formen part d'una iniciativa que vol posar en valor els productes locals i de temporada al mateix temps que crear sinergies entre els professionals del sector d'un mateix territori.
 
Des del CEDER Pallars-Ribagorça veuen la cuina amb productes de la zona com la millor promoció portes enfora de tots els aspectes del territori. Es vol que els restaurants incorporin el producte local a les seves cartes i que la gent quan vagi al supermercat opti pel producte Km0.
 
Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha explicat que amb aquest curs també intenta treure "l'etiqueta de car" als productes locals i per fer-ho ensenya a elaborar "plats assequibles" amb aquests productes. Mora diu que hi ha un alt grau de desconeixement sobre el producte local i per incentivar el seu ús dóna diferents possibilitats de com elaborar-lo.
 
En el cas de les patates d'alçada produïdes a Llessui, Jaume Mora ha mostrat diferents maneres de cuinar-les: xips, braves, farcides, confitades o com a espessant de cremes. Pel que fa als ceps ha ensenyat a cuinar-los de diferents maneres: cremes, amanida, carpaccio, amb fideus, confitats, amb arròs, canelons, coques o tàrtar.
 
'Curs de cuina amb producte local' s'emmarca dins del projecte de cooperació catalana Gustum, impulsat pel departament d'Agricultura i els fons FEDER.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Etiquetes:
Arxiu