ACN | L'Associació Catalana d'Empreses de Senderisme, amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, està implementant a les comarques lleidatanes el projecte 'Benvinguts!', una iniciativa que acreditarà d'una manera específica els allotjaments que volen acollir senderistes i cicloturistes, amb la motivació principal de superar les expectatives dels clients i donar-los el millor acolliment.
Per aquest motiu, la iniciativa pretén identificar, mitjançant les acreditacions corresponents, aquells allotjaments que disposen d'un conjunt de serveis que s'adeqüin als practicants de senderisme i de cicloturisme. Una trentena d'establiments de la demarcació ja s'han interessat pel projecte, entre els quals n'hi ha de pallaresos.
Tant el senderisme com el cicloturisme són dues de les activitats de turisme actiu que cada vegada es practiquen més en el conjunt de la demarcació de Lleida. Aquest increment en el nombre de practicants en les diferents modalitats de senderisme i cicloturisme fa que en l'àmbit turístic es pugui considerar com un segment de públic singular i que, com a tal, comparteixi unes necessitats específiques i diferenciades dels altres segments d'usuaris.
El benefici de l'acreditació 'Benvinguts!', desenvolupat per l'Associació Catalana d'Empreses de Senderisme amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, és doble: per als usuaris, que trobaran un allotjament amb una oferta que afavoreix la pràctica de la seva activitat preferida, i per als allotjaments, un procés que els ajudarà a posicionar-se i destacar dins d'un sector molt competitiu.
El sistema d'acreditació de 'Benvinguts!' incideix en 9 àrees essencials, per tal de garantir i comunicar que els senderistes o els cicloturistes trobaran un allotjament que ha pensat en ells.
Alguns dels aspectes que inclouen les àrees de treball per assolir l'acreditació fan referència a la necessitat de tenir una farmaciola a l'establiment; disposar d'elements informatius que facilitin la pràctica del senderisme o del cicloturisme com ara una biblioteca o cartoteca de la zona; la 'Rutoteca': rutes per descobrir i gaudir de l'entorn; disposar d'informació meteorològica amb previsions actualitzades a dos o tres dies vista; i oferir espais adients per tenir cura de la roba i del material dels senderistes i dels cicloturistes.
Un altre aspecte molt important fa referència a l'alimentació, un apartat fonamental per a les persones que fan una activitat física. En aquest sentit els establiments han d'estar preparats per oferir una proposta atractiva i alhora nutritiva i equilibrada i disposar d'alimentació per a dietes per a vegetarians, celíacs, entre altres.
Inicialment, una trentena d'establiments situats a les diferents comarques del Pirineu i de la plana de Lleida s'han inscrit a les sessions organitzades per diferents indrets del territori i que els permetrà adquirir els coneixements que els ajudaran a adaptar la seva oferta per a aquest grup de clients; aconseguir l'acreditació o el segell que garanteix que estan oferint la millor estada als senderistes i als cicloturistes; i un seguit d'accions promocionals que comunicarà la qualitat d'aquests serveis especialitzats tant al públic estatal com a l'internacional.
La primera de les sessions, la de presentació, va tenir lloc l'1 d'octubre a la Diputació de Lleida. Aquest passat dimarts s'ha dut a terme la segona de les sessions de treball al Pallars Sobirà. Les altres dues sessions presencials tindran lloc al Pla d'Urgell i a la Noguera. El curs de formació també inclou sessions online.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi