Dijous, 4 de juliol de 2024

La Diputació instaura una taxa per a la utilització de la finca de Bonrepòs

L'objectiu de l'aplicació d'aquesta taxa és posar les instal·lacions a disposició de tothom

Pallars Digital 17 d'octubre de 2014 a les 12:38
El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat avui l'aplicació d'una taxa per l'ús de la casa de colònies i posar-la així a disposició de totes aquelles persones que vulguin conèixer aquest entorn. Un dels objectius de la Diputació de Lleida és el d'aprofitar i potenciar els propis recursos i les iniciatives d´explotació i recuperació de les finques agràries de la seva propietat en són un bon exemple.
 
Una d'elles és la finca de Bonrepòs, situada al terme municipal de Gavet de la Conca i amb una extensió aproximada de 420 hectàrees, que es vol transformar en un centre d'informació i d'educació ambiental i un espai del que pugui gaudir tothom.
 
A la finca de Les Canals de Lleida es van iniciar tasques d´anivellament per incrementar en dues hectàrees més la superfície de cultiu d'ordi i panís, i a la finca de la Devesa a Maials s'ha posat en funcionament un camp experimental d'ametllers amb l'objectiu d´obtenir rendibilitats i produccions elevades amb una dotació d'aigua mitjana.
 
En aquesta zona està previst, també, un assaig de cultiu de tòfones amb alzineres inoculades per tal d'estudiar les seves possibilitats i ajudar els productors amb noves experiències tècniques.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Bonrepòs