Diumenge, 7 de juliol de 2024

El Pla Comarcal JussàEducació incrementa un 25% la participació dels escolars del Pallars

Aquest projecte educatiu té un pressupost de 16.800EUR, dels quals 11.000 es financen amb recursos del Consell Comarcal del Pallars Jussà

Pallars Digital 23 d'octubre de 2014 a les 10:36
El Pla Comarcal JussàEducació ha incrementat en un 25% el nombre d´usuaris que han participat en les activitats programades durant el curs 2013/2014. Això significa que els 2.200 alumnes del Pallars Jussà matriculats des de la llar d´infants fins a cicles formatius i batxillerat, han participat en una mitjana de 4 de les activitats que inclou aquest projecte.
 
JussàEducació és una oferta formativa adreçada als estudiants, mestres i professors del Pallars Jussà que inclou activitats de temàtiques diverses adaptades a totes les etapes educatives. El programa inclou visites a diferents elements patrimonials de la comarca com els castells de Mur i Llordà o a espais museístics com l´Epicentre, les Botigues museu de Salàs de Pallas, el Museu Hidroelèctric de Capdella, entre altres. També es programen cicles de teatre en Anglès i en Català així com sortides de descoberta del territori a través d´elements com la geologia o la riquesa natural.
 
Aquest projecte ha superat la seva 12a edició amb l´objectiu d´apropar el patrimoni cultural, natural i artístic de la comarca als estudiants. També pretén reforçar els diversos àmbits educatius que es tracten als centres amb activitats complementàries que afavoreixen l´aprenentatge de la llengua, la lectura, el respecte al medi, entre molts altres matèries.
 
Aquest pla, pioner per les seves característiques, és un projecte impulsat i organitzat pel Servei Educatiu del Pallars del Departament d´Ensenyament, el Servei Comarcal de Català del Pallars Jussà i pel Consell Comarcal del Pallars Jussà.
 
El Consell Comarcal va invertir el curs passat gairebé 11.000EUR en el finançament d´aquest projecte, que té un cost global de més de 16.000EUR, amb l´objectiu de facilitar l´accés dels alumnes a les diferents activitats. Segons indica el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach "es tracta d´un projecte que reforça els coneixements dels nostres nens i joves i els ajuda a descobrir els valors de la nostra comarca".
 
En el projecte hi han col·laborat 39 institucions de la comarca com espais museístics, de recerca, emprenedoria, coneixement del medi, entre altres, que han ofert un total de 115 activitats diferents que han conformat l´oferta.
 
Actualment des del Servei Educatiu del Pallars s´està treballant per presentar en les properes setmanes l´oferta del JussàEducació per al curs 2014/2015.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor