Dijous, 16 de gener de 2025

Uns cent professionals dels serveis socials debaten sobre la resiliència per a joves extutelats

3 de novembre de 2014 a les 08:48

 
ACN / REDACCIÓ | Més d'un centenar de professionals dels serveis socials es van trobar divendres a Tremp per participar en la jornada 'La resiliència: desaprendre i aprendre de l'adversitat'. Durant la jornada s'han facilitat eines per crear vincles positius i relacions que realment ajuden per enfocar situacions complicades. 
 
L'estudi ha agafat set joves, majors d'edat, que han passat per centres residencials i se n'han sortit. L'estudi està en una fase molt inicial però un dels trets comuns de tots ells és que reclamen ser escoltats i valorats.
 
La resiliència és la capacitat dels éssers a sobreposar-se en períodes de dolor emocional i situacions adverses i fins i tot sortir-ne enfortit. La jornada ha tractat sobre aquest concepte, aplicat a joves que en algun moment de la seva vida han estat tutelats per l'administració i com aquestes persones han superat les adversitats i han refet la seva vida en positiu.
 
Josep M. Forné, director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida, ha destacat durant la presentació de l´acte, que "els serveis socials donem resposta a les condicions externes que provoquen situacions de vulnerabilitat dels infants i joves, però també és important enfortir els factors personals i psicològics que donaran eines a aquestes persones per superar aquestes situacions amb èxit".
 
Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, ha explicat que "aquesta jornada ha permès compartir amb professionals d´arreu els més de 20 anys d´experiència en el treball amb infants i joves amb risc de EAIA Lleida Nord", alhora que ha destacat que "en la situació que vivim els Serveis Socials s´han de convertir en el tercer puntal de la nostra societat juntament amb la sanitat i l´educació".
 
Segons ha indicat la coordinadora de l´Equip, Lourdes Subirà, "aquest estudi ha de servir als professionals per avaluar com la seva tasca influeix en els joves tutelats i quins elements poden millorar en la seva intervenció perquè aquesta els aporti eines de superació".
 
A la jornada, organitzada per l´EAIA Supracomarcal i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, hi ha assistir diversos dels joves que han participat en l´estudi aportant les seves experiències.
 
També s´han programat diverses intervencions i tallers sobre com anar més enllà de l´adversitat i com desenvolupar eines per crear vincles positius i relacions que realment ajudin a les persones en moments emocionalment difícils.
 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Etiquetes:
Arxiu