Dimecres, 3 de juliol de 2024

Més de 100 exemplars a la Mostra de l'Ovella Xisqueta de la Fira de Tardor de Sort

Centenars de persones van desafiar la pluja caiguda durant el diumenge per presenciar una nova edició de la Fira

Pallars Digital 10 de novembre de 2014 a les 17:20
Sort ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de Tardor i la X Mostra d´Ovella Xisqueta de Sort, que van atreure centenars de visitants durant els dos dies a la capital del Pallars Sobirà. A la fira hi van haver 135 parades de productes artesans i agroalimentaris, majoritàriament de la comarca, i unes 50 associacions i entitats sense ànim de lucre de camps i temàtiques diverses.
 
Durant la jornada d'ahir diumenge, va tenir lloc la 10a edició de la Mostra de l´Ovella Xisqueta al Parc del Riuet. Una de les activitats estrella va ser, com cada any, la demostració de control de les ovelles per part dels pastors amb el seu tradicional xiulet. La mostra va comptar amb més de 100 exemplars de la raça xisqueta d´una quinzena d´explotacions ramaderes del Pallars Sobirà.
 
També es va dur a terme una demostració de costums tradicionals de pasturatge que va atreure l´atenció de la gent que, tot i la pluja caiguda durant la jornada, es va congregar al Parc del Riuet. Les demostracions van ser dirigides per membres de l´Associació Catalana de Creadors d´Oví de Raça Xisqueta.
 
La mostra es va completar amb la 7a edició del concurs del Ganxo, que aquest any es va endur Bernat d´Estach. La segona posició va ser per a David Molí i la tercera se la van repartir l'Àlex de Casa Pubill, Gerard Cardona i Xavi Ros, després d'un empat a punts. 
 
El dissabte al vespre va tenir lloc el Concurs de Ratafia del Pallars, organitzat per Recossira, i en el que es van presentar 48 mostres d'arreu del Pallars Sobirà i també alguna de fora de la comarca. La millor ratafia va ser la de Paquita Noves.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor