Dimecres, 24 de juliol de 2024

L'escola de Salàs de Pallars podria reobrir el proper curs després de 15 anys tancada

Ensenyament està redactant un estudi que tindrà acabat a principis de 2015 i que indicarà la viabilitat del projecte

Pallars Digital 19 de novembre de 2014 a les 09:45
L'Escola de Salàs de Pallars podria tornar a funcionar el proper curs, segons avança el diari La Manyana en la seva edició d'avui. Segons el rotatiu, el director dels Serveis Territorials d´Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha assegurat que la Generalitat està elaborant un estudi per valorar la viabilitat de la reobertura.
 
Cullerés explica que aquest estudi, que està ja molt avançat, és necessari perquè "no es tracta només de reobrir l'escola per 3 anys, sinó que volem garanties de què hi haurà continuïtat en el temps". Un grup de pares de la població, amb el suport de l'Ajuntament de Salàs, van fer la petició de la reobertura de l'escola pública del poble, que va tancar portes l'any 1999 per manca d'alumnes.
 
Els pares argumenten que la necessitat de l'escola neix de l'increment d'infants en edat escolar, actualment entre 25 i 30, que ha experimentat la població en els últims anys arran de l'establiment al poble de nombroses parelles joves. 
 
L'edifici que acollia l'escola dóna cabuda des de fa uns anys al Centre d'Interpretació de l'Antic Comerç de Salàs de Pallars. Tot i això, assegura l'alcalde, Francesc Borrell, "hi ha espai suficient" per tornar a fer realitat l'escola. En aquest sentit, Borrell assegura que des del consistori ja s'han près tots els acords de ple pertinents.
 
Cullerés afirma que l´estudi de viabilitat per aquesta escola està molt avançat i que a principis de l´any que ve, al gener o febrer, ja es podria pendre una decisió per a permetre que es poguessin fer les preinscripcions per al proper curs escolar.
 
Nou model educatiu
 
La recuperació de l'escola dóna l'oportunitat de plantejar un model educatiu diferent, més participatiu, amb una educació més personalitzada i integrada a l'entorn, diu l'Associació Recuperem l'Escola de Salàs.
 
Aquest fet ha suscitat l'interès de famílies d'altres municipis que estan valorant portar-hi els seus fills, segons els pares interessats en reobrir el centre educatiu del poble.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor