Dimecres, 15 de gener de 2025

Es constitueix l'Observatori Ciutadà del nou Consorci Sanitari de Lleida amb una quinzena d'entitats

29 de desembre de 2014 a les 10:34

 
ACN / REDACCIÓ | Setze persones d'entitats i col·lectius socials han signat la seva adhesió a l'Observatori Ciutadà del nou Consorci Sanitari de Lleida que es constituirà previsiblement el mes de març de 2015. L'objectiu de l'Observatori és supervisar el procés de constitució del Consorci, anomenat Sistema Integral de Salut (SIS) de Lleida, exposant dubtes i aportant suggeriments. 
 
Alguns dels integrants són representants del Banc d'Aliments de Lleida, Fesalut, Aremi o la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida. De moment, la Marea Blanca no en forma part. L'Observatori està obert fins al gener a noves adhesions d'entitats o col·lectius que ho demanin i compleixin els requisits, amb un màxim de vint.
 
Està previst que al gener s'aprovi en ple i fins llavors s'hi puguin afegir nous membres, fins a vint, que hi vulguin formar part. Aquest òrgan se sumarà als Consells de Participació Territorial de les regions sanitàries, al Consell Clínic Consultiu i a la resta d'òrgans de participació i consulta preexistents.
 
El director Territorial de Salut a Lleida, Josep Pifarré, ha explicat que la creació d'aquest observatori té com a objectiu afavorir la transparència en tot el procés de constitució del SIS, rendir comptes a la ciutadania i donar a conèixer el procés de constitució del Consorci. Per la seva banda, el gerent de l'ICS i GSS, Jaume Capdevila, ha explicat que s'ha buscat un grup de persones amb rellevància social contrastada perquè amb exigència i de manera crítica monitoritzin tot el procés dins el Sistema Integral de Salut.
 
La Marea Blanca, en contra
 
La Marea Blanca per la sanitat pública de Lleida, per la seva banda, denuncia que l'Observatori és "una farsa" que vol "legitimar un consorci ja deslegitimat per la majoria". Així mateix, denúncia que es tracta d'un òrgan creat a conveniència política i, "malgrat que el vesteixen d'òrgan de supervisió, els supervisors han estat escollits pels propis supervisats". 
 
16 persones formaran l'Observatori
 
Dos pallaresos formaran part del grup de 16 persones que formen part d'aquest observatori. Són la directora de l'equip d'atenció primària de Tremp i regidora de Tremp, Maria Teresa Montanuy i el director de l'equip de l'atenció primària del Pallars Sobirà, Miquel Maria Bretxa.
 
La resta són Joan Ramón Saura, que actuarà com a president; la delegada a Lleida Coordinació Usuaris de la Sanitat (CUS), Mercè Ruiz; el president de Fesalut, representant de més de 40 associacions d'usuraris i familiars de malalts, Josep Maria Fornós; la cap d'Unitat de l'Atenció a l'Usuari de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Mari Carmen Mayayo; la presidenta d'AREMI, Mercè Batlle; el responsable de l'equip protecció de la Salut Segarra-Noguera-Pla d'Urgell, Sebastià Barranco; el president de la federació de Salut Mental Terres de Lleida, Josep Lavin; el delegat de Benestar Social i Família a Lleida, Josep Maria Forné; la coordinadora de Treball Social de l'Atenció Primària de Salut a Lleida, Mar Peña; la responsable de l'Assessoria Jurídica de Gestió de Serveis Sanitaris, Carmina Escolà; el president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Rafa Gimena; l'economista del Consell Comarcal de la Noguera, Rosa Sabaté; l'advocat Jordi Culleré i el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida, Joaquim Mateu.
 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Etiquetes:
Arxiu