Dijous, 4 de juliol de 2024

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a la ratlla dels 500.000 visitants

Es consoliden un any més les visites al Parc Nacional a través de la Vall Fosca

Redacció 31 de gener de 2015 a les 11:17

L'augment ha estat d'un 12% respecte l'any anterior. Foto: Departament d'Agricultura


Durant l’any 2014, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va experimentar un fort augment pel que fa al nombre de visitants, que van arribar fins a un total de 485.935 persones. Aquesta xifra representa un augment del 12% respecte de l’any anterior.  
 
Els augments es van produir tant per les entrades clàssiques d’Aigüestortes, a la vall de Boí, com a Sant Maurici, a la vall d’Espot, i també per d’altres existents a la zona perifèrica de protecció. Destaca la recuperació de visitants a les riberes araneses de Colomèrs i Valarties, els accessos de les quals van resultar molt afectats per les riuades del mes de juny de 2013, i la consolidació, any rere any, de les visites per la Vall Fosca.
 
Per poder efectuar un recompte tan acurat com sigui possible del nombre de visitants, a més del personal destinat a les entrades principals, el Parc Nacional disposa de comptadors automàtics de persones que faciliten una informació molt valuosa a fi de poder quantificar el nombre de visitants en indrets on no es disposa de mitjans personals. 
 
Les xifres confirmen, per tant, la importància del Parc com a destinació turística de primer ordre per als amants de la muntanya i la natura, i, al mateix temps, posen en relleu la seva contribució decisiva a la millora dels indicadors socioeconòmics de les comarques de la seva zona d’influència.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació