Diumenge, 22 de desembre de 2024

Eugeni Roselló buscarà a partir de demà recuperar el tron de la Spine Race

L'ultracorredor de la Pobla de Segur, guanyador el 2013, va abandonar l'any passat per una hipotèrmia

Pallars Digital 9 de gener de 2015 a les 08:28
Eugeni Roselló intentarà recuperar, a partir d'aquest dissabte, el tron de l'Spine Race, que s'autodefineix com la “cursa britànica més brutal”. No en va, consisteix en 430 quilòmetres –amb només cinc avituallaments- en ple hivern. L'ultracorredor de la Pobla de Segur –que disputarà la prova per tercer any consecutiu– va saltar a la fama després de guanyar-la el 2013 i l'any passat, després de patir una hipotèrmia, va haver d'abandonar.
 
El txec Pavel Paloncy, guanyador del 2014, també serà aquest dissabte a la línia de sortida. Roselló, que era segon quan va abandonar, ha definit la cursa d'enguany “com la més èpica”. La cursa recorre tot el Pennine Way, un dels senders més emblemàtics del Regne Unit que passa pel Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Parc nacional de Northumberland, acabant a la frontera escocesa.
 
Es tracta, evidentment, d'una cursa només apta per a corredors de nivell i experiència. I és que al quilometratge se li sumen unes condicions meteorològiques habitualment molt adverses amb neu, gel, fang, pantans, vents forts i pluja. El periodista Albert Jorquera, en el seu llibre Corrent cap a l'impossible, les situa entre les ultres “més salvatges del món”. 
 
Té 430 quilòmetres, uns 12.000 metres de desnivell positiu acumulat, només cinc avituallaments i no està marcada de, tal manera, que els corredors s'han d'orientar amb un GPS. El punt de sortida és a Edale, entre Sheffield i Manchester, i acaba a Kirk Yeholm. El temps màxim per acabar-la és de 168 hores malgrat que el rècord de Pavel Paloncy és de 110 hores i 45 minuts –catorze menys que Roselló el 2013-.
 
El corredor de la Pobla de Segur es va donar a conèixer per la victòria a l'Spine Race del 2013. Aquell mateix any –així com el 2014– es va endur la victòria a la Volta Cerdanya Ultrafons. Tanmateix, l'any passat va haver d'abandonar a la Projekt 500 –de 661 quilòmetres- quan la liderava amb Joel Jaile i a la Swiss Iron Trail. 
 
En declaracions a l'Ultraesports de RAC1 va reconèixer que “no ho tenia clar” i que “en principi no hi volia tornar”. “L'any passat vaig cometre molts errors. Espero haver-ne après i poder acabar-la sense dolor”. A més, va assenyalar la importància de “saber calcular molt bé l'alimentació” ja que els avituallaments se situen en distàncies que oscil·len entre els 70 i els 90 quilòmetres.

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi