Dimecres, 3 de juliol de 2024

Endesa inverteix 57.000 euros a reformar una línia elèctrica a Baro

Els treballs han consistit en substituir 26 pals de fusta per 8 torres metàl·liques, renovar 1,1 quilòmetres de cable i instal·lar nous aïlladors

Redacció 6 de febrer de 2015 a les 12:27

La línia elèctrica reformada pertany al terme de Soriguera. Foto: Endesa


Endesa ha finalitzat recentment els treballs de remodelació integral d’una línia elèctrica de mitja tensió ubicada al nucli de Baro, al terme municipal de Soriguera, amb l’objectiu no només d’integrar-la en el seu entorn natural i protegir l’avifauna local, sinó de millorar la qualitat del servei en aquesta població i la veïna de Rialp.

L’actuació, que ha tingut un pressupost de gairebé 57.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, ha consistit a substituir 26 pals de fusta de la línia de mitja tensió a 25 kV per 8 torres metàl·liques, més resistents i segurs als fenòmens meteorològics adversos i a l’alta muntanya. Igualment, s’ha renovat totalment més d’un quilòmetre de cablejat i s’han renovat els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics, que estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors. 

Igualment, els treballs s’han completat amb la instal·lació, en aquest tram de xarxa, de diferents mesures protectores amb l’avifauna, per evitar-ne la seva col·lisió o electrocució. Així, s’han folrat amb fundes aïllants diferents elements de l’estructura i s’han col·locat balises de senyalització per tal que les aus puguin detectar a distància els elements elèctrics i s’eviti qualsevol impacte.

Aquesta actuació forma part del pla d’inversions de la Companyia a la demarcació de Lleida amb l’objectiu d’incrementar i assegurar la qualitat i la continuïtat del subministrament a tots els seus clients.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació