Dimecres, 22 de gener de 2025

Tavascan inaugura el primer circuit inclusiu de neu de l'estat

L’estació és la primera de l’estat espanyol en tenir un recorregut per a persones amb diferents capacitats intel·lectuals i físiques

8 de febrer de 2015 a les 11:31

Inauguració del circuit inclusiu, ahir a l'estació. Foto: Tavascan


Tavascan s'ha convertit en la primera estació d’esquí de tot l’Estat espanyol que compta a partir d'aquesta temporada amb una sèrie de Circuits Inclusius 'Sumant Capacitats', impulsats per Anna Vives i Eduard Jornet i amb el padrinatge de Kilian Jornet. Es tracta de posar a disposició de persones amb necessitats especials una sèrie de recorreguts adaptats per tal que siguin accessibles a tothom. 

Aquesta és una iniciativa promoguda per l'estació de Tavascan amb el suport de la Diputació de Lleida i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i que impulsa la Fundació Itinerarium. El projecte vol ajudar a millorar la qualitat de vida, i especialment fomentar la pràctica de l’esport, entre les persones amb més dificultats. Tavascan és el pioner en fer-ho per esports de neu. La Fundació Itinerarium ja compta amb 6 circuits més de terra a la muntanya distribuïts per tot el territori català.

El nou circuit de Tavascan està senyalitzat amb plafons informatius que orientaran sobre la direcció de les diferents disciplines esportives inclusives. Hi ha dos recorreguts diferents de raquetes amb més o menys dificultat. A banda, als circuits hi ha icones del mateix color que en tot moment ajuden al participant a realitzar-lo correctament. A l’entrada de l’estació s’explica el projecte i el circuit 'Sumant Capacitats' que s’integra al mapa amb la resta de pistes de l’estació.

Per millorar l’experiència a la muntanya entre les persones amb més dificultats també es realitzen tallers i activitats complementàries a la pràctica de l’esport. Una d’elles és la realització entre tots d’un iglú.

Anna Vives i Eduard Jornet, impulsors d’aquest projecte

La Fundació Itinerarium és una entitat sense ànim de lucre que pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats mitjançant el projecte que encapçala l’Anna Vives, creadora de la seva pròpia tipografia.

El projecte no només vol sensibilitzar sobre les capacitats de les persones sinó fer projectes que ajudin a millorar la seva satisfacció personal. El director tècnic dels Circuits Inclusius 'Sumant Capacitats' és Eduard Jornet, actual director de la Volta Cerdanya Ultrafons. Els padrins del projecte són el campió del món de curses de muntanya Kilian Jornet i la campiona en la modalitat femenina, Núria Picas.

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació