Dimecres, 3 de juliol de 2024
ESPORTS

La 6a Rialp Matxicots obre inscripcions aquesta setmana amb novetats

Les inscripcions s'obren el proper dia 14 | La cursa incorpora enguany com a novetat una caminada de 12 quilòmetres

Redacció 9 de febrer de 2015 a les 09:58

La Rialp Matxicots és una cursa ja consolidada al Pallars. Foto: Rialp Matxicots


El proper 14 de febrer s'obriran les inscripcions per a la sisena edició de la Rialp Matxicots, que se celebrarà a la població de Rialp els dies 19 i 20 de setembre. De nou els habitants de totes les poblacions del municipi de Rialp i l'ampli equip de voluntaris, faran gaudir al màxim dels meravellosos paisatges, dels pobles idíl·lics i camins plens d'història que conformaran els quatre recorreguts dissenyats de manera curosa.

Aquest 2015 es presenta amb novetats, com són els nous recorreguts i una nova modalitat, la Caminada, de 12 quilòmetres, que se suma a les tres ja existents en la passada edició. Novament s'espera que més de 2.000 persones, entre corredors i acompanyants, gaudeixin d’un cap de setmana de trail, esport, natura, cultura i gastronomia en un poble bolcat per la cursa.

Rialp Matxicots Extrem

Es manté l’essència de l’edició anterior i de l’origen de la cursa, unir el Montsent de Pallars i el Massís de l’Orri, passant per totes les poblacions que formen el municipi de Rialp. Les principals novetats és l’augment del terreny alpí i tècnic, amb tres passos a més de 2.800 metres on la cursa arribarà fins a Espot Esquí passant per uns paratges verges i espectaculars, per "suavitzar-se" a la part de l’Orri (no s’arribarà al Pic de l’Orri), on es correrà en sentit invers als anys anteriors i amb el “mur” final de la pujada a Sant Romà de Tavèrnoles amb més de 70 quilòmetres ja a les cames.

Rialp Matxicots Trail

Antiga 'Marató', augmenta fins a 52 quilòmetres la seva distància, compartint recorregut amb l’Extrem fins arribar de nou a Rialp. Més tècnica, espectacular i dura del que ja era la seva predecessora. Una cursa única i de referència a tot el territori nacional, amb uns desnivells i paisatges inigualables.

Rialp Matxicots Mitja

Antiga 'Matxicots Popular', canvia gairebé tot el seu recorregut, augmentant la seva distància fins a la mitja marató, i endinsant-se al Batlliu de Sort, fins a arribar a la capital de Pallars Sobirà. Durant el seu recorregut es passarà per llocs espectaculars i plens d’història com l’església de Sant Josep d’Olp o es travessaran els camps de vinya del nou celler Batlliu de Sort. Des de la capital del Sobirà es retornarà a Rialp vora el Noguera Pallaresa per un sender que comunica els dos municipis.

Podeu veure a continuació un vídeo de presentació de la Rialp Matxicots:

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació