Amparo Herrera, impartint el taller. Foto: Ajuntament de Tremp
Aquest dissabte l’Amparo Herrera, cuinera amateur, ha realitzat un taller d’elaboració de mostillo en el marc de les activitats del
cicle 'Biblioteques amb DO' a la
Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp. Unes 30 persones entre pares i nens han après a fer aquestes postres típicament pallareses que després han pogut degustar.
El mostillo s’elabora amb el most del raïm i es fa després de la verema. Com a ingredients complementaris s’utilitzen farina i nous. Precisament, l’Amparo ha remarcat que les nous són un element molt utilitzat en la cuina pallaresa ja que és terra de nous, com el mateix nom del riu Noguera Pallaresa demostra. Els assistents al taller s’han endut la recepta a casa i els més petits han pogut participar en l’elaboració del mostillo trencant les nous i aixafant grans de raïm.
Les activitats al voltant del vi continuen fins a final de mes. Aquesta tarda, a les 19h, tindrà lloc la projecció del documental '
Deconstruint el vi català', de Jordi González i Raúl Deamo i tot seguit es lliurarà el premi del concurs de maridatge Música de vi.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi