Dilluns, 22 de juliol de 2024

Comença a la Biblioteca de Tremp un mes dedicat al vi

Tret de sortida amb un taller d’elaboració de mostillo

Redacció 10 de febrer de 2015 a les 10:44

Amparo Herrera, impartint el taller. Foto: Ajuntament de Tremp


Aquest dissabte l’Amparo Herrera, cuinera amateur, ha realitzat un taller d’elaboració de mostillo en el marc de les activitats del cicle 'Biblioteques amb DO' a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp. Unes 30 persones entre pares i nens han après a fer aquestes postres típicament pallareses que després han pogut degustar.
 
El mostillo s’elabora amb el most del raïm i es fa després de la verema. Com a ingredients complementaris s’utilitzen farina i nous. Precisament, l’Amparo ha remarcat que les nous són un element molt utilitzat en la cuina pallaresa ja que és terra de nous, com el mateix nom del riu Noguera Pallaresa demostra. Els assistents al taller s’han endut la recepta a casa i els més petits han pogut participar en l’elaboració del mostillo trencant les nous i aixafant grans de raïm. 

Les activitats al voltant del vi continuen fins a final de mes. Aquesta tarda, a les 19h, tindrà lloc la projecció del documental 'Deconstruint el vi català', de Jordi González i Raúl Deamo i tot seguit es lliurarà el premi del concurs de maridatge Música de vi.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació