Diumenge, 30 de juny de 2024

MónNatura Pirineus reobre portes amb el balanç de 16.000 visitants al 2014

Entre les activitats més destacades hi ha la visita al centre de fauna salvatge del Pirineu i l'observació astronòmica

Redacció 16 de febrer de 2015 a les 09:54

L'equipament de MónNatura Pirineus, a les planes de Son (Alt Àneu). Foto: MónNatura Pirineus


MónNatura Pirineus, l’equipament que Fundació Catalunya-La Pedrera té a les Planes de Son, a les Valls d’Àneu, ha reobert les portes aquest cap de setmana amb el cartell de complert. La bona temporada de neu ha permès la direcció recuperar les activitats pròpies d'aquesta època de l'any al centre, les raquetes de neu, i també una activitat que es va encetar fa dos hiverns i que aplega molt interès entre els visitants com és la construcció d'iglús.

Però darrera aquestes activitats lúdiques, el centre que treballa en la sensibilització mediambiental torna a ser un equipament referent a aquesta zona pel seu treball en la recuperació de la fauna salvatge autòctona, la cultura de la sostenibilitat i també el coneixement de l'entorn.

Només l'any passat, MónNatura Pirineus va rebre prop de 16.000 visitants que van participar a algunes activitats del centre però que també van visitar la vall, essent un motor econòmic i turístic consolidat del Pallars. MónNatura Pirineus, inaugurat l'any 2002, és un equipament de la Fundació Catalunya-La Pedrera que ofereix estades i activitats adreçades a tot tipus de públic amb una missió molt clara: sensibilitzar a la societat vers el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i el paisatge mitjançant activitats d'educació ambiental.

El centre està dotat d'un edifici bioclimàtic de més de 3.000m2 que utilitza energies renovables i es divideix en dues àrees: l'àrea d'activitats, espais ideals com a suport de les diferents activitats que es poden realitzar durant les estades; i l'àrea residencial i de serveis. A l'edifici hi ha un planetari, un auditori obert a activitats del centre i també per a ús d'entitats de les valls.

Igualment hi ha un laboratori on anualment es donen cita durant dues setmanes els participants al programa Joves i Ciència, de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Una ludoteca, una aula informàtica i un espai de lectura, juntament amb la nova sala del voltor, completen les estances que conformen aquest equipament, obert a famílies i escoles, essencialment.

Entre les activitats més destacades hi ha la visita al centre de fauna salvatge del Pirineu i l'observació astronòmica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació