Dijous, 4 de juliol de 2024

Dos nous trens per a la línia Lleida-la Pobla a principis de 2016

FGC calcula iniciar les proves de circulació dels nous combois a finals d'aquest any

ACN 17 de febrer de 2015 a les 10:41

L'estació de tren de la Pobla es troba en un avançat estat de deteriorament. Foto: Jordi Ubach


El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha refermat el compromís de posar en servei a principis del 2016 els dos nous trens convencionals que FGC ha adquirit per a la línia entre Lleida i la Pobla de Segur. Els trens estan actualment en fabricació i la previsió és que FGC rebi el primer a finals d'aquest any, per així poder iniciar les proves de circulació a la línia, i el segon a principis del 2016, quan ja entrarien un funcionament els dos.

Ticó ha destacat que els dos nous combois permetran guanyar capacitat tot i que els serveis que se'ls donaran finalment s'hauran d'acabar de definir entre FGC, Territori i Sostenibilitat i l'ATM de Lleida. Així mateix, ha explicat que ja ha nomenat un cap de línia per a la Lleida-la Pobla.    

Negociacions avançades per donar sortida a l'estació de la Pobla 

A finals del 2014 FGC va transmetre una oferta als ajuntaments, consells comarcals, així com a entitats empresarials i del tercer sector de les poblacions per on transita la línia Lleida-la Pobla amb l'objectiu de cercar sinergies per poder donar sortida a les estacions existents a la línia, la majoria en desús.

En aquest sentit, Ticó ha explicat que les negociacions es troben avançades amb l'Ajuntament de la Pobla de Segur, interessat en fer-se càrrec de l'estació, que és de titularitat de la Generalitat, per tal de donar-li un ús que complementi el servei turístic o en l'àmbit del tercer sector.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació