Dijous, 4 de juliol de 2024

Els casos de grip a Lleida incrementen un 22% la darrera setmana

El virus té una incidència de 429 afectats per cada 100.000 habitants

ACN 20 de febrer de 2015 a les 09:18

La grip ha augmentat aquesta setmana a Lleida. Foto: ACN


Els casos de grip a les comarques de Lleida han incrementat un 22% aquesta setmana respecte a l'anterior. Segons el responsable de Vigilància Epidemiològica a Lleida, Pere Godoy, encara no s'ha arribat al pic de l'epidèmia i s'espera que la setmana que ve hi hagi un increment dels casos tot i que la previsió apunta a què a partir de llavors la grip ja anirà de baixa.

Godoy també ha assegurat que durant aquest pic de màxima activitat no s'ha registrat cap cas greu a Lleida però si que se n'han detectat 5 des del principi de l'epidèmia. Salut admet una elevada activitat del virus però remarca que no hi ha dades objectives per afirmar que la grip és més virulenta a Lleida que a la resta de Catalunya.

L'extensió de l'epidèmia de grip durant aquesta setmana a la demarcació de Lleida s'ha situat en una mitjana de 429 casos cada 100.000 habitants, que és la mateixa ràtio que a tot Catalunya. El doctor Godoy ha puntualitzat que l'afectació s'estén majoritàriament entre els grups de franges d'edats compreses des dels menors de 5 anys fins als de 5 a 14 anys, principalment perquè conflueixen en llocs on el virus hi és present com poden ser els centres escolars o les guarderies.

El responsable de Vigilància Epidemiològica també ha constatat que a Lleida el virus de tipus A N3N2 està sent de major incidència i ''predomina'' entre els malalts, i que la vacuna ha patit variacions respecte a campanyes anteriors de manera que està resultant menys efectiva.

Salut espera que el nombre de casos encara vagi en augment durant la setmana que ve i assegura que el nivell d'afectació és més elevat que la temporada passada. Això no obstant considera que no és objectiu afirmar que el virus té més virulència a les terres de Lleida que a la resta de Catalunya tot i l'elevada activitat a les urgències del cap de setmana passat. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Societat, Salut, virus, salut, grip
Participació