Dilluns, 1 de juliol de 2024

L'estació de tren de la Pobla serà un punt d'informació turística

La Generalitat cedeix l'edifici a l'Ajuntament de la Pobla, que el destinarà a usos turístics

Redacció 26 de febrer de 2015 a les 08:45

Santi Vila ha visitat aquest dimecres l'estació de la Pobla de Segur. Foto: Territori i Sostenibilitat


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat avui a la Pobla de Segur la cessió per part de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de l’estació de tren de la localitat a l’Ajuntament per tal que es pugui convertir en un punt d’informació turística. Aquesta és la primera actuació del pla de dinamització d’estacions en desús que duu a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat amb l’objectiu de contribuir a la dinamització econòmica del territori.
 
El conseller ha explicat que ja s’estan fent tots els tràmits perquè aquest edifici sigui de l’Ajuntament ja aquest estiu. Això inclou la desafectació ferroviària de l’edifici i la propera signatura del conveni de cessió. A més, per facilitar la seva rehabilitació i posterior obertura al públic, FGC atorgarà una subvenció de 30.000 euros al consistori. En aquest sentit, la voluntat de l’Ajuntament de la Pobla de Segur és la de rehabilitar l’edifici a través d’un pla d’ocupació i obrir-lo l’any vinent com a oficina d’informació turística i per a altres usos d’impuls turístic, econòmic i social del municipi.
 
Aquesta operació és la primera que culmina del pla de dinamització econòmica que s’ha posat en marxa aquests darrers mesos. Tot i que l’objectiu inicial era treure a concurs els immobles, finalment s’ha optat per cedir-los als ajuntaments interessats. Per això, FGC ja s’ha posat en contacte amb tots els consistoris, consells comarcals i agents econòmics dels municipis per on passa la línia per oferir-los estacions en desús per obrir-hi activitats vinculades amb l’activitat turística.
 

Estat actual de l'estació. Foto: Territori i Sostenibilitat


 L’edifici de l’estació vella
 
L’estació de la Pobla de Segur és propietat d’FGC des de 2005 i es troba a la línia Lleida - la Pobla de Segur per on circulen trens regionals i un tren turístic sota el nom comercial del Tren dels Llacs. Aquesta estació terminal, situada a l'entrada sud del poble, es va inaugurar el 13 de novembre del 1951, moment des del qual va estar operativa.

Amb la constitució del Consorci Urbanístic La Pobla la via va quedar físicament tallada abans d’arribar a l’edifici i aleshores va quedar fora de servei. En el moment en què FGC es va fer càrrec de la gestió de la línia, l’únic que albergava a efectes d’explotació era el Gabinet de Circulació de l’estació. Actualment, el Gabinet es troba fora de l’edifici i per tant ja no s’hi desenvolupa cap funció vinculada amb l’explotació de la línia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació