Dimecres, 3 de juliol de 2024
ESPORTS

Triomfs dels andorrans Joan i David Albós a l'Open Vall Fosca

Victòria femenina de Montse Bacardit i Rosa Aitana Guivernau en una prova que no es podia disputar des del 2010

Redacció 2 de març de 2015 a les 09:15

Podi masculí a l'Open Vall Fosca. Foto: Open Vall Fosca


La parella formada pels germans andorrans Joan i David Albós s'ha endut la victòria a la 13a edició de la Travessa Internacional d’Esquí-Alpinisme Open Vall Fosca disputada aquest dissabte al Pallars Jussà. La prova, organitzada pel Club d’Esquí de La Pobla de Segur i l’Ajuntament de la Torre de Capdella, ha aplegat uns 150 equips i puntuava per a la Copa Catalana de l'especialitat.


Després d'una setmana de molta neu la meteorologia ha acompanyat els participants. Inicialment s'ha destacat el duet format pel camprodoní Joan Reyné i el nord-català Andreu Prost. Tanmateix, al jove esquiador de l'SC Camprodon se li ha trencat un pal en la primera canal i això ha fet que perdessin posicions. Això ho ha aprofitat l'equip dels germans Albós per situar-se líders i no deixar aquesta condició fins al final amb un temps d'1 hora, 38 minuts i 6 segons. La segona posició ha estat per l'esquiador local Gerard Garreta que formava parella amb Gerard Vila (1:42:18) –el gironí havia guanyat amb Pere Rullan la Traça Muga, primera prova de la Copa Catalana. Finalment, Reyné i Prost han estat tercers (1:48:26) superant Andreu Sarrà i Sergi Artís. 

En categoria femenina la victòria ha estat per Montse Bacardit i Rosa Aitana Guivernau amb un temps de 2 hores, 36 minuts i 39 segons. A tocar han acabat Pilar Caixach i Roser Ortés –guanyadores a la Traça Muga- amb 2:37:07. El podi l'han completat Asunción Yaguas i Mariona Aubert (2:49:53). Finalment, Gemma Arró i Albert Vilana s'han adjudicat la categoria mitxa amb 1:52:48.

La prova se celebra al Pallars Jussà des del 1995 i és una competició per equips de dues persones, oberta a tots els esquiadors de muntanya, tant els que volen lluitar per als millors temps, com els que volen gaudir de l’esquí-alpinisme i de l’entorn incomparable d’aquesta vall pallaresa. La cursa és bianual i no es podia disputar des del 2010. El 2012 es va haver de suspendre per manca de neu i l'any següent es va haver de cancel·lar a causa de la meteorologia. En la darrera edició la victòria va ser per les parelles formades per Marc Pinsach i Manu Pérez així com Marta Riba i Gemma Arró.
 

Classificació completa Open Vall Fosca 2015 (pdf)

Classificacions i calendari esquí de muntanya temporada 2014-2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació