Dijous, 4 de juliol de 2024

Arrenca la 7a edició de l'Escola de Pastors amb 14 nous alumnes

El 63% dels alumnes que s'han format al centre segueixen vinculats a l'activitat agrària

Redacció 3 de març de 2015 a les 09:23

Un alumne de l'Escola de Pastors amb el seu gos. Foto: ACN


L'Escola de Pastors de Catalunya ha iniciat aquest dilluns la setena edició. El curs ha començat amb un grup de 14 persones que provenen de tota Catalunya: 5 dones i 9 homes. La novetat d'aquest any és que la majoria dels alumnes orienten la seva formació a la producció lletera i formatgera (principalment d'oví o cabrum) i d'altres, també, ho orienten a la producció càrnia.

Durant aquests set anys l'Escola ha format a més de 100 persones de tota Catalunya. Finalitzades les 6 primeres promocions més del 64% (53 alumnes) dels estudiants estan vinculats a l'activitat agrària: iniciant projecte propi, treballant per altri o fent de pastors de muntanya. Només el 29% no continuen.

La dificultat d'accedir a terres, però, és el principal escull. L'Escola de Pastors afirma que ''avui que també encetem un nou període de la PAC (Política Agrària Comunitària) i que s'ha publicat la nova DUN (Declaració Única Agrària) es fa més evident el suport explícit que necessita aquest col·lectiu entorn aquesta problemàtica''. 

La majoria dels alumnes no provenen de pagès ni són propietàries, això fa que sigui difícil trobar finques suficientment grans per iniciar el seu projecte amb ramaderia, afegeixen des del centre. Aquest any l'Escola de Pastors ha posat en marxa la Xarxa de Voluntariat per tal d'implicar la ciutadania, pagesos i ex-alumnes en el seu funcionament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació