Dijous, 4 de juliol de 2024

Salàs de Pallars tornarà a tenir escola 15 anys després

Irene Rigau ha confirmat aquest matí en roda de premsa la reobertura del centre | L'escola va tancar el 1999 per manca d'alumnes

Redacció 9 de març de 2015 a les 14:51

L'Escola de Salàs serà una realitat a partir del proper curs escolar. Foto: Escola de Salàs


Salàs de Pallars tornarà a tenir escola 15 anys després. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquest matí la reobertura del centre de cara al proper curs 2015-2016 en el transcurs de la roda de premsa que ha ofert a la seu del Departament d'Ensenyament, on s'ha presentat l'oferta de places de la preinscripció escolar per al curs 2015-2016 per a les etapes d'educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària.

La reobertura s'ha confirmat avui després de les peticions d'un grup de pares del poble que, amb el suport de l'Ajuntament de Salàs de Pallars, han estat lluitant per a la reobertura de l'escola, després que l'any 1999 hagués de tancar per manca d'alumnes. En els darrers mesos, la Generalitat ha elaborat un estudi per conèixer la viabilitat de l'escola i aquest ha estat positiu.

Com la resta d'escoles de Catalunya, la preinscripció a l'Escola de Salàs de Pallars s'obrirà aquest dimarts amb un total de 10 places, que van des de P3 fins a 6è de primària. La preferència serà pels nens i nenes empadronats al municipi, tot i que si sobren places s'oferiran lliurement d'acord amb uns barems de puntuació. L'escola de Salàs formarà part de la ZER Pallars Jussà, juntament amb les escoles AESO d'Isona i l'escola Vall Fosca.

El centre s'ubicarà a l'edifici que l'acollia fins que va tancar, un espai que actualment dóna cabuda al Centre d'Interpretació de l'Antic Comerç (CIAC) de Salàs de Pallars. Tot i això, des de l'ajuntament afirmen que hi ha espai suficient per acollir les dos activitats. En declaracions a aquest diari, l'alcalde de la població, Francesc Borrell, s'ha mostrat satisfet per la reobertura de l'escola. Borrell ha explicat que "serà un servei més del poble, que pot aportar més gent a viure a Salàs de Pallars".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació