Dilluns, 2 de setembre de 2024

Al director general de Medi Natural i Biodiversitat

Redacció 10 de març de 2015 a les 11:02
Benvolgut Senyor,

En relació a l’expedició de permisos de pesca, i al fet que s’insisteix a utilitzar els tiquets de paper lligats al datàfon, jo, com a membre de la Societat de Caça i Pesca el Flamisell, i com a alcalde de l’Ajuntament de la Torre de Capdella, torno a expressar que nosaltres no volem utilitzar-lo, i volem expedir els permisos de pesca en format paper.


Voldria recordar-vos que aquest fet ja el vam exposar a la reunió que vam mantenir a Tremp amb la Direcció General del vostre Departament, en la qual, del vostre Departament, van assistir el senyor Jordi Ruiz, la senyora Rosa Marchante i el senyor Josep Capdevila; del cos d’agents rurals, el senyor Miquel Arilla; de la Federació de Pesca Catalana, el senyor President, i el senyor Rodrigo, tècnic de la Federació; per part de la Delegació Territorial de l’Alt Pirineu i Aran, el senyor Lluís Segalàs, cap de l’oficina de la delegació de l’Alt Pirineu i Aran; del Consell Comarcal del Pallars Jussà, el senyor Constante Aranda, i finalment, de les societats de caça i pesca, el senyor Amorós, el senyor Bruna, i jo mateix.

Després d’aquesta reunió, en la qual vam exposar-vos el nostre rebuig a utilitzar el sistema del datàfon, hem vist que el Departament continua insistint en què nosaltres usem aquest sistema. Tots creiem que utilitzar el datàfon per l’expedició dels tiquets de pesca, desafavoreix el desenvolupament de la pesca al municipi i del sector turístic, que es troba amb un mètode ineficaç, que no és gens àgil. I menys ho és tenint en compte que la fibra òptica no arriba a tot el municipi i les comunicacions no són les òptimes.

Aquest estiu ja n’hem viscut les conseqüències i hem detectat pescadors que deixen de venir a pescar a la zona. També hem rebut les inquietuds d’hotels, bars i restaurants que oferien aquest servei, i per motius tècnics no l’han pogut donar sempre, i com a conseqüència s’ha generat una frustració i descontent dels pescadors. 

Creiem que no es pot dirigir des de Barcelona un sistema que no funciona, i cal escoltar la gent del territori, que és la que el fa servir, i s’adona que és totalment ineficaç, ja que per utilitzar-lo cal disposar d’un bon servei d’internet i un bon funcionament del sistema de pagaments. Si falla algun d’aquests elements, la gestió ja no es pot realitzar. I aquest estiu hem comprovat que poden fallar els dos.

Per tots aquests fets exposats, la nostra sensació és que el vostre Departament no escolta les nostres queixes, i sembla que les reunions que hem mantingut no han servit per a res.

Josep Maria Dalmau i Gil
Alcalde de La Torre de Capdella

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Dis la teva!
Participació