Delegació de Tremp durant la visita al Geoparc. Foto: Geoparc
Una delegació de l'
Ajuntament de Tremp, amb el seu alcalde, regidors i equip tècnic, han fet una visita de treball al
Geoparc de la Catalunya Central per veure com està organitzat i com treballa, ja que volen presentar candidatura aquest any 2015 per entrar també a formar part de la
Xarxa Europea de Geoparcs. En total, seran 19 municipis amb una extensió d'unes 14.000 hectàrees, en una zona geològicament rica i punt de referència per a paleontòlegs, universitaris, Institut Cartogràfic de Catalunya, etc.
Van ser rebuts al Museu Valentí Masachs de l'UPC (membre del Patronat del Geoparc i seu de la seva comissió científica), pel President del Geoparc i Conseller de Turism, Joan Vinyes, els membres de l'equip directiu del Geoparc, Cristina Rubio i el director científic Ferran Climent, i pel president del comitè científic, el professor honorari Josep Mª Mata. Se'ls va explicar l'experiència del territori, les sinergies de treball resultants de la col·laboració entre el sector públic i privat, estratègies de dinamització del turisme, etc.
Després de la reunió de treball, la delegació lleidatana i els representants del Geoparc van fer una sortida a la falla Mig-món de Súria a la que es va afegir el seu alcalde Josep Mª Canudas. Entre d'altres eines de col·laboració, es va acordar que el Geoparc acollirà una visita de privats de Lleida perquè puguin conèixer sobre el terreny un Geoparc i la gran importància de la col·laboració público-privada.
Segons el president del Geoparc, Joan Vinyes, des del Geoparc de la Catalunya Central es valora molt positivament el projecte trempolí ja que "demostra la importància de la geologia com a fil conductor de la història d'un territori, l'increment de l'interès pel Geoturisme, i que els geoparcs són una eina útil per al desenvolupament i manteniment del territori".