Dilluns, 22 de juliol de 2024

Inici de la recollida porta a porta al Sobirà amb molt bona participació

Durant els dos primers dies de funcionament del nou sistema s'han recollit uns 160 quilos de deixalles

Redacció 23 de març de 2015 a les 10:57

Un operari recollint les bosses de brossa al Sobirà. Foto: ACN


El passat dimecres va iniciar-se al Pallars Sobirà el nou servei de recollida selectiva de residus porta a porta. En concret, el primers en incorporar-se al canvi van ser els veïns i veïnes de la Vall de Cardós on, segons el calendari, els primers cubells que s'havien d'omplir eren els d'orgànica i resta. Tant particulars com grans productors van dipositar el cubell o contenidor davant del seu portal o en els llocs habilitats per a fer-ho, amb la brossa ben separada per tal que fos recollida pel servei comarcal.

En total, es van recollir uns 40 quilos d’orgànica d’excel·lent qualitat, amb un 0% d’impropis (materials no compostables), cosa que indica la bona acollida i comprensió per part dels veïns i veïnes de la nova recollida de restes del menjar. El dijous 19 de març s’estrenava la recollida de paper i cartró, que va tenir també molt bona acollida. Es van recollir 110 quilos de paper i cartró i només 10 quilos de bolquers i excrements d’animals.

La valoració d’aquests dos primers dies per part del Consell Comarcal del Pallars Sobirà és molt bona, ja que les incidències han estat mínimes i la participació en tots els nuclis ha estat molt elevada. A poc a poc s’aniran incorporant la resta de nuclis de fons de vall, fins arribar al 85% de població de la comarca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació