Dimecres, 3 de juliol de 2024
ESPORTS

La Caminada de les Carenes ja compta amb 300 inscrits a falta de 10 dies

Aquest dimecres s'ha presentat la sisena edició de la prova, que se celebrarà el dissabte 18 d'abril entre el Pont de Suert i Tremp

Redacció 9 d'abril de 2015 a les 09:27

La presentació va tenir lloc a la Diputació de Lleida. Foto: Diputació de Lleida


La 6a edició de la Caminada de les Carenes entre el Pont de Suert i Tremp s'ha presentat aquest dimecres a la Diputació de Lleida en un acte que ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont; dels regidors d'Esports dels ajuntaments de Tremp i el Pont de Suert, Miquel Farré i Xavier Alonso. La cita serà el dissabte 18 d'abril i està organitzada pels ajuntaments de Tremp i del Pont de Suert, el Centre Excursionista Alta Ribagorça i la Societat Amics de la Muntanya.

La Caminada de les Carenes ja compta amb més de 300 inscrits a falta de deu dies per la disputa de la prova. L'organització veu difícil igualar el rècord de participació assolit en l'edició de l'any passat, però espera apropar-s'hi. Enguany i com a novetat, la cursa inclourà un itinerari adreçat als infants i a les seves famílies que s'ha batejat com la Carenetes, apta per a nens i nenes a partir de 8 anys. Sortirà a les 12 del migdia, anirà de Gurp a Tremp i comptarà amb 9 quilòmetres de recorregut i 572 quilòmetres de desnivell total. 

La resta de participants, com cada any, podran podran escollir entre dos recorreguts alternatius i de diferent grau de dificultat: el més llarg, de 54 quilòmetres, sortirà a les 5 de la matinada i anirà del Pont de Suert a Tremp, amb un desnivell total de 5.116 metres; el segon, de 32 quilòmetres, s'iniciarà a les 9 del matí a Adons i acabarà a Tremp, amb un desnivell total de 2.908 metres.

Xavier Pont ha destacat el compromís de la Diputació amb aquesta Caminada que "uneix dos comarques que sempre han mantingut vincles històrics" i que és una realitat "gràcies a una organització modèlica" que ha potenciat aquests vincles i que fa que la jornada es desenvolupi per "camins de bast, ramaders i forestals que ja utilitzaven els nostres avantpassats".
 

La cursa també es va presentar a Tremp. Foto: Jordi Ubach


Les inscripcions continuen obertes

Aquesta marxa està inclosa en la XVI Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC i forma part de la lliga de curses de muntanya Korre Pirineus. Des dels seus inicis manté com a filosofia el foment de l'hàbit saludable de caminar i la potenciació de l'associacionisme i la col·laboració entre els dos municipis. Les inscripcions continuen obertes i es poden efectuar a partir d'aquest enllaç.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació